Az Állatok Világnapja alkalmából az Orpheus Állatvédő Egyesület szeretné megismertetni a lakossággal, hogy hogyan is készül a "tökéletes" csirkehús, amellyel a legtöbb bolt polcain találkozhatunk. Nincs is étvágygerjesztőbb, mint amikor egy tányéron elénk teszik a rántott csirkecombokat a kedvenc köretünkkel, némi savanyúsággal. A húsok csomagolásain több felirat is segíti a tájékozódni kívánó vásárlót, de bizonyos kifejezések megfejtése és megértése nem mindig egyszerű. Ehhez adunk most egy kis segítséget.
A nagyüzemi baromfitartásról
Az üzemi tartás alapesetben 3 féle módon történhet Magyaroszágon és Európában.
![ketrec](https://www.csaladinet.hu/gallery/Image/allatok_vilagnapja4(1).jpg)
A pecsenyecsirke hizlalása
![pecsenye](../../../../../gallery/Image/allatok_vilagnapja5%281%29.jpg)
![Orpheus](../../../../../gallery/2010-10-04_allatok_vilagnapja2.jpg)