Hozzávalók:
30-35 dkg olasz tészta
(én favorizálom a farfallét, ma ráadásul kaptam mini változatot is, remek volt, de jó hozzá a fussili is)
5-6 dkg pármai sonka
2 nagy fokhagymagerezd
1 nagy csokor petrezselyem
1/2 citrom
egy csomag mini mozarella
1/2 dl olívaolaj
só és bors, lehetőleg frissen őrölve
Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon megfőzzük, lecsepegtetjük és félretesszük. A főzővízből is tartalékolunk kb. 1 decit. Közben olívaolajat öntök egy serpenyőbe, hozzáaprítom a fokhagymát, néhány másodpercig sütöm, majd az apróra vágott sonkát és a citromlevet is hozzáadom. Néhány kavarás után beleöntöm a kifőtt tésztát, megszórom a petrezselyem felével, óvatosan - hogy nehogy szuttyos legyen - hozzá-hozzáadok a főzővízből is, amíg jó állaga nem lesz a matériának, derekasan összeforgatom őket. Az utolsó percben dobálom a serpenyőbe a félbe vágott mozarella golyókat, ekkor kap sót, frissen tekert borsot az étel, és már mehet is a tányérba. Ma olyan kedvem volt, hogy koktélparadicsomot is küldtem a cucchoz, félbevágva. Nem rontotta el az összhatást, bátran állíthatom!
Forrás: http://fakanal.freeblog.hu