Hozzávalók:
személyenként 2-3 szem burgonya
füstölt kolbász nagyon apróra vágva
1 tojás
sajt
só, bors, szerecsendió
esetleg tejföl
Elkészítés:
A krumplikat héjában megfőzöm. Odafigyelek a válogatásnál, hogy egyforma nagyságúakat válasszak, hogy egyszerre főjenek meg. Forrón meghámozom őket, majd kicsit hülni hagyom. Amikor már megfoghatók, kalapjukat levágom és mokkáskanállal kikaparom a belsejüket egy tálba úgy, hogy ne lyukasszam ki őket. Amikor az összes bele a tálban hever, villával pépesítem, hozzákeverem az apróra vágott kolbászt, a tojást, sózom, borsozom, mehet hozzá a szerecsendió is, ha kell, tejföllel lazítom. Lehet hozzá sajtot is adni, nem rontja el. Olyan masszát kell kapjak, ami nem túl atomos, hiszen nem szeretném, hogy a vacsorába bármelyik családtagom belefulladjon. Azt a változatot a nem szívesen látott vendégeknek tartogatom. Amikor a töltelék összeállt, visszatöltöm a krumplikba, és kiolajozott sütőlapra állítgatom őket, a kalapjukat ezen a ponton visszakaphatják, és mehetnek a sütőbe napozni. Valószínűleg nem kell nekik túl sok idő, mert ugye a krumpli nem hült ki teljesen, a töltelék is langyos, úgyhogy csak átforrósítani kell a cuccot. Tálaláskor adhatunk hozzá jó sűrű tejfölt, de savanyúságot is. Én most rukkolával körítettem, nagyon finom volt. A lefotózott mai adagot a lányom készítette, ő azt a megoldást választotta, hogy félbe vágta a burgonyákat, úgy töltötte meg őket. A töltelékkel lehet variálni, készülhet gombás, sonkás, zöldséggel töltött, vagy sajtos töltike is.
Forrás: http://fakanal.freeblog.hu
Töltött krumpli |
MEGOSZTOM A FACEBOOKON! |