Burgonya sajtmártásban
Hozzávalók:
1 kg újkrumpli
3 dkg vaj
2 evőkanál liszt
4 dl tej
10 dkg cheddar sajt
só, bors, szerecsendió
Elkészítés:
A krumplit meghámoztam, sós vízben megfőztem. Amikor elkészült, leszűrtem és tűzálló tálba öntöttem. Közben elkészült a sajtmártás: a vajból, lisztből, tejből besamelt főztem, ízesítettem sóval, borssal és szerecsendióval, majd amikor kész volt, belereszeltem a cheddart. Ezzel öntöttem nyakon a krumplit, ami szoláriumozott a sütőben 15 percet. Krumplipucolással, besamel főzéssel együtt 7-8 perc, roppant tetszetős szám hétköznap este.
Cukkinitócsni
Hozzávalók:
3 db közepes cukkini
1 tojás
só, bors
liszt szükség szerint
petrezselyemzöld
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A cukkinit meghámoztam, lereszeltem, besóztam, félretettem. Amikor állt 10-15 percet, nagyon alaposan kicsavartam, majd a tócsnihoz hasonló módon hozzáadtam a tojást, borsot, és annyi lisztet, hogy egy olyan sűrű masszát kapjak, ami nem folyik le a kanálról, és bár tenyér között nemigen lenne formázható, kanállal simán. Végül belekeverem az összevagdalt petrezselymet is. Kevés olajon pirosra sütöm. Ez a pihentetési időt nem számítva 15 perc.
Forrás: http://fakanal.freeblog.hu
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva: