- A magas rosttartalmú kekszek, ostyaszeletek, piskótaféleségek és müzliszeletek fogyasztása mellett gondoskodjunk a bőséges folyadékbevitelről, mert a rostok vizet kötnek meg, s csak megduzzadva tudják kifejteni éhségérzetet csökkentő, „laktató” hatásukat.
- A gabonafélékből készült élelmiszerek, kekszek, ostyaszeletek, piskótaféleségek és müzliszeletek energiát biztosító, pozitív hatását magas összetett szénhidráttartalmuk adja, ezért fogyasszuk őket reggelire, vagy a főétkezések után, desszertként.
- Táplálkozzunk változatosan. Hetente minél többször fogyasszunk müzlit, müzliszeletet, vagy kekszet reggelire, mert a gabonafélék fontos részét képezik az egészséges táplálkozásunknak és lényeges, hogy más nyersanyagok mellett ezeket is bevigyünk szervezetünkbe. Lehetőleg váltogassuk az összetevőket, fogyasszunk különböző féle kész müziszeleteket annak érdekében, hogy ezzel is változatosabbá, egészségesebbé tegyük étrendünket.
- Részesítsük előnyben a gyümölcsös müzliszeleteket, amelyek ásványi anyagokban és élelmi rostokban gazdagok. A gyümölcs egyszerű cukrokat tartalmaz, amely könnyen részt tud venni az anyagcsere folyamatokban; s így energiával látja el a testünket, mindenek előtt az agyunkat is.
- Edzések és testmozgás előtt alacsony glikémiás indexű élelmiszereket (pl: gabonaféléket) fogyasszunk, így ugyanannyi energia befektetéssel nagyobb teljesítményre leszünk képesek. Fontos ugyanakkor, hogy a megerőltető fizikai tevékenységek után a folyadék, ásványi anyag és vitaminpótlás mellett feltétlenül gondoskodjunk az energiapótlásról is!
- Kismamák könnyen úrrá lehetnek a reggeli szédülés vagy émelygés tünetein, ha az ágyból való felkelés előtt elfogyasztanak 1-2 falat kekszet, ostyaszeletet, piskótát vagy müzliszeletet, mert ezek emelik a vércukor szintet. Ezek a tápanyagban gazdag termékek tízóraiként is kézenfekvő megoldást nyújtanak.A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
- Fogyasszunk lehetőleg teljes kiőrlésű gabonákból készült kekszeket, ostyaszeleteket és piskótaféléket, hiszen a megfelelő életmód, táplálkozás részeként ezek csökkenthetik az elhízás kockázatát, valamint védelmet jelenthetnek a szív és érrendszeri betegségekkel, bélrendszeri rosszindulatú daganatokkal és a 2-es típusú cukorbetegséggel szemben.
- Válasszuk gyakran az olajos magvakat tartalmazó müzliszeleteket, hiszen a mogyoróban és a dióban megtalálhatóak a B1-, B2-, H- és E-vitaminok, a kalcium és a kálium is, valamint telítetlen zsírsavakat is tartalmaznak.
- Kekszek, ostyaszeletek, piskótaféleségek és müzliszeletek vásárláskor nézzük meg a termékek csomagolásán található tápérték jelölést (INBÉ / GDA *), amely segít az egyedi táplálkozási szükségletünknek megfelelő termék kiválasztásban és kiegyensúlyozott étrendünk kialakításában
* további információk a mitiseszemiszom.hu oldalon