Hozzávalók:
300 gramm főtt rizs
300 gramm sütni való kolbász
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
1 egész tojás
1/2 teáskanál pirospaprika
1 kis pohár joghurt
1dl ketchap
400 gramm konzerv fehérbab
1 evőkanál vörös borecet
1 teáskanál mustár, lehet csípős is
4 evőkanál olívaolaj
só és bors
olaj vagy vaj a sütéshez.
- A kolbász bőrét lehúzzuk, a rizzsel, petrezselyemmel, pirospaprikával és 1 db tojással összedolgozzuk, majd kis pogácsákat formázunk, kicsit lelapítjuk.
- A joghurtból és ketchapból mártást keverünk, ízlés szerint fűszerezzük.
- A babot forró vízzel leöblítjük,összekeverjük a mustárral és az olajjal, sózzuk, borsozzuk.
- A húspogácsákat a forrósított zsiradékon világosra sütjük, a salátával és a mártással kínáljuk.
Elkészítési idő kb: 40perc. Az adag 4 személy részére elég.
2011 áprilisi pályázatra beküldött recept.