Hozzávalók:
- a tésztához:
- 2 tojás
- 2 bögre liszt
- 1 bögre víz
- 5 ek. keserű kakaópor
- 1 bögre barna nádcukor
- 1 doboz natúr joghurt
- 1 ek szódabikarbóna
- 20 dkg margarin
- 1 tábla 60-70 %-os, jó minőségű étcsokoládé
- pici reszelt citromhéj
- a mázhoz:
- ½ kis doboz natúr joghurt
- 15 dkg durvára darabolt mogyoró
- 15 dkg porcukor
- 5 ek. keserű kakaópor
- 15 dkg margarin
- 1 cs vaníliás cukor
A vizet fölforraljuk a margarinnal és a kakaóval, kicsit hagyjuk hűlni.
Addig a lisztet összeszitáljuk a szódabikarbónával, hozzákeverjük a cukrot, és a langyos krémhez adjuk, csomómentesre keverjük.
Hozzátesszük a joghurtot, a tojást, a citromhéjat és az apróra tört csokoládédarabokat. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
A mázhoz a joghurtot, porcukrot, kakaót, margarint és vaníliát összemelegítjük. Mikor már szép krémes, hozzáadjuk a mogyorót is, majd a meleg tészta tetejére kenjük és hagyjuk megszáradni.
Öntsük nyakon vaníliafagyival, felvert tejszínhabbal, főzzünk hozzá egy kávét, üljünk le vele egy könyv mellé.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.