Hozzávalók:
kb. 8 szelet csirkemell
40-50 dkg csiperkegomba
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
só, bors,
1 teáskanál majoranna
kevés kakukkfű
borókabogyó
pulykasült fűszer
olaj
3-4 baconszalonna
A csirkemelleket kiverjük, besózzuk.
A gombát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. A kockára vágott vöröshagymát az olajon párolni kezdjük, rádobjuk a gombát, fűszerezzük sóval, borssal, majorannával, kakukkfűvel. Belepréseljük a fokhagymákat is, kevés vizet öntünk alá, és 15-20 perc alatt puhára pároljuk, amíg a leve elfő. A csirkemelleket kifektetjük, megkenjük a gombás töltelékkel, feltekerjük, megtűzzük fogpiszkálókkal, beszórjuk kevés pulykasült fűszerrel (Kotányi). Serpenyőben kis olajon körben átsütjük őket, aztán olajjal kikent tűzálló tálba fektetjük a tekercseket, a maradék gombás tölteléket a tál két sarkába halmozzuk, ez is szépen megsül a tekercsek mellett. Kevés bort, vagy vizet öntünk még alá, 8-10 borókabogyót szórunk köréjük, a tekercsekre félbevágott baconszeleteket fektetünk. Először lefedve puhítjuk, aztán levesszük az alufóliát, és szép pirosra sütjük a tekercseket. (ha túl sok a leve, vegyünk el belőle)
Rizzsel tálaljuk. Kisfiam szerint világbajnok!!
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.