Hozzávalók: 1 kg alma * 20 dkg cukor * 3 csomag főzni való vaníliaízű pudingpor * 50 dkg babapiskóta * 2 db vaníliás cukor * tejszínhab
Máz a tetejére: 2 db Katica tortabevonó * 5 evőkanál olaj
Elkészítés: az almát meghámozzuk és lereszeljük. Lábasba rakjuk és ráöntünk kb. 4 dl vizet, és hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Az almát puhára pároljuk (10-15 perc). A pudingot elkeverjük 3dl vízzel, és az almára öntjük. Lassú tűzön kevergetve sűrűre főzzük. Egy tepsit kibélelünk alufóliával, és piskóta darabokkal kirakjuk. A langyos krémet egyenletesen elkenjük rajta és befedjük babapiskótával.
Máz: a tortabevonót kis darabokra törjük, gőz fölött felolvasztjuk. Hozzáadjuk az öt evőkanál olajat, és óvatosan simára keverjük.(közepes tűzön készítsük, ne hogy odaégjen a csoki!)
A sütemény tetejét bevonjuk a csokoládémázzal, kenőlapát segítségével szép egyenletesen. Egy napra hűtőszekrénybe rakjuk, ezalatt a sütemény összeérik és össze is áll. Hosszúkás szeletekre vágjuk és a tetejét tejszínhabbal díszítjük.
Tipp: ha valaki nem szereti a készen vásárolt babapiskótát, saját maga is elkészítheti.
Hozzávalók: 4 db tojás * 4 evőkanál cukor * 4 evőkanál liszt * csipet szódabikarbóna
A hozzávalókból piskótalapot készítünk, és kis téglalapokra vágjuk,(10 cmX3 cm) ezzel rakjuk ki a tepsit.
Piskótás-almás |
MEGOSZTOM A FACEBOOKON! |