Családinet.hu

Családinet Közösségek



Kezdooldal Tagok Fórum Üzenofal Képek
A közösségről: Ebben a közösségben a gyökereinkkel foglalkozunk.Szeretnénk megtalálni felmenőinket, kikutatni honnan származunk.

nyílt - 18 tag

Fórumtéma: Mit tudsz a családfádról?Mi a vezetékneved?


Csak a közösség tagjai írhatnak hozzászólást!

Hozzászólások (5 db)


03. 12. 19:27
joly

Borka!
A Debreceni Egyetem Orvos-és Egészségtudományi Centrum ismeretterjesztő lapban találtam:Dr.Váczi Lajos,a közegészségügy és a mikrobiológia doktora.1917.május 2-án született Komádiban.200-ben hunyt el .
Joly

02. 28. 18:23
joly

Van Tv műsorvezető és újságíró akik Váci?Váczi? vagy Váczy nevűek.
Az én nagyapám is a mai Romániából származik,ott született,közel a határhoz.
Addig eljutottam de a további kutatást személyesen kellene intézni.Ahol lehetett,e-mailban érdeklődtem.

02. 27. 10:51
Borka

Jé, ez tényleg nem szokványos név. Még nem hallottam róla. :)

Amúgy én - pedig a Váczi (vagy Váczy) név sem olyan gyakori, pláne a Borbálával együtt, én mégis magamon kívül (:)) még kettő ilyen nevű személyt ismerek, egyiket személyesen, másikat közösségi rendszeren keresztül.

Honnan származtok helyileg?

Annyit tudtam még meg Anyukámtól, hogy Aradról származott a dédnagymamám, és hat testvére volt, ebből legalább kettő lány, mert velük találkozott is.

https://www.csaladinet.hu/tickers/1635.jpg
https://www.csaladinet.hu/tickers/1636.jpg

02. 21. 13:20
joly

Szia !
Renge!

01. 16. 17:28
Borka

A lánykori nevem Váczi. Leányágon öröklődött, és addig is tudom visszavezetni. A dédnagymamám Váczi Anna volt, aki 1920 tavaszán találkozott egy éppen Magyarországról kivonuló, francia katonával. A randevú emlékezetes maradt: ebből született a nagypapám. Neki nem volt testvére, leány-anyját pedig egy éven belül feleségül vette egy rendes férfi, aki a fiaként nevvelte tovább a nagyapámat. A dédimet nem ismertem, a születésemkor már nem élt.
A nagypapám feleségül vette az apai nagymamámat, akinek az édesanyja, a másik dédnagymamám velünk élt kiskoromban, de az ő felmenőit nem ismerem.
Született két fiuk, ők örökítették tovább a Váczi nevet.
Nekem van két unokatestbérem onnan, két lány. Nekem is egy nővérem van, így velünk ez a név ki is hal.

Anyai ágon a nagymamám szüleiről sem tudok semmit, csak azt, hogy viszonylag korán meghaltak. Ott öt gyermek született, de csak kettő maradt életben (kettő ikergyermek kiskoárban hunyt el, egy fió pedig a II. vh. áldozata lett, mint hidászt, lelőtték). A nagymamám volt a fiatalabb.
A nővérének két gyereke született, ma csak egy él, kint Amerikában, van egy lánya, a másod-unokatesóm. A nagymamámnak csak egy lánya született, az anyukám. A férje felmenőiről nem tudok semmit, és a nagypapámat sem ismertem, nem tartottuk a kapcsolatot.

Anyukám és apukám találkozásából születtünk ketten a nővéremmel, szóval mi kis család vagyunk. Az egyetlen férfi, aki a családban jelenleg a trónt birtokolja, a kisfiam, amúgy minden leszármazott lány. :)
Hat lány, egy fiú, az ismert családfában az eddigi utolsó leszármazotti szint.

A Váczi név nem túl gyakori, de életemben mégis sikerült kétszer is (!!!) találkoznom teljes druszámmal, illetve két névrokonnal és egy valódi távoli rokonnal (legalábbis feltehetőleg, mivel kutyabőrünk nem volt), aki a kollégám volt. Annyi bizonyos, hogy a Tisza mellől (Szeged, Algyő, Makó, Tiszaug, Tiszafüred) származik a legtöbb águnk, illetve egy a frank hazából...

Vajon az ő leszármazottai kik lehetnek? Bár felkutathatnám. Poén lenne. De nincs rá valós esély. Hiszen hány francia katona vonult haza Erdély-Dél-Magyarország vonalában 1920. tavaszán?

https://www.csaladinet.hu/tickers/1635.jpg
https://www.csaladinet.hu/tickers/1636.jpg

1