Családinet.hu

Családinet Közösségek



Kezdooldal Tagok Fórum Üzenofal Képek
A közösségről: Beszéljünk az ezoteriáról, osszuk meg tapasztalatainkat, gondolatinkat. Divat vagy hóbort, mágia vagy vallás?

nyílt - 38 tag

Fórumtéma: Ezoterikus fórum


Csak a közösség tagjai írhatnak hozzászólást!

Hozzászólások (9 db)


08. 13. 19:58
Monamaci

A Ji-King-ből jósoltam magamnak,pénzérmékkel.
Minden egyes mondat melyet megfejtettem belőle teljesült még ha nem is jó dolgok voltak.
De számomra az volt csodálatos,hogy teljesült.
:)

07. 24. 16:18
kissnegabriella

De jó benneteket olvasni,hétköznapi bölcseletek,hétköznapi de jó és szórakoztató emberek szájából.....mondjátok még!!!!

07. 07. 09:12
ezoedit

Viszont csalódásokra is szükségünk van, mert ezekből tanulunk, ezekre építhetünk a következőkben.

07. 07. 08:24
szabolcs01

Szerintem ha nem azt kapjuk amire számítunk, az lehet ugyanúgy pozitív is, meg negatív is. Abban az esetben ha pozitív, tehát jobbat kapunk, mint amire számítunk, az jó érzéssel tölt el minket, ami esetleg arra sarkal, hogy "továbbmenjünk ezen az úton", így építheti a kíváncsiságunkat. Viszont ha rosszabb, negatívabb információhoz jutunk a kíváncsiságunk kielégítése az közben, az ugyanúgy rombolhatja is a kíváncsiságunkat, de kiválthat ellenkező hatást is, hogy csak azért is tovább kíváncsiskodjunk. De a legjobb eset, ha a kíváncsiság pusztán "gyermeki", mindenféle elvárások nélkül, tehát nem várunk el semmit, ez esetben semmilyen csalódás nem érhet minket...

07. 03. 08:20
ezoedit

Már maga a mondás is arra utal, hogy aki kíváncsi , az hamar megöregszik. Érdekes, hogy épp erre utalt Kisokos és Szabolcs is.

07. 02. 15:01
vaslady

Az emberi kíváncsiság veleszületett tulajdonság, ami gyerekkorban egyforma mértékű, de az életkorral fordított arányban csökken. Na persze nem mindig, mert felnőttkorban is lehet nyitott az ember, meg időskorban is, de nem ez a jellemző.

07. 02. 13:49
ezoedit

Ha már a kíváncsiságnál tartunk, szerintetek honnan ered az ember kíváncsisága? Lehet hogy az egyikünk kíváncsibb, mint a másik? Lehet ezt mérni, vagy szubjektív? íha kíváncsiak vagyunk valamire, akkor van egyfajta elvárásunk a végeredménnyel kapcsolatban? És ha nem azt kapjuk, amire számítunk, az rombolja, vagy építi a további kíváncsiságunkat?

07. 01. 18:59
szabolcs01

csak meg ne öregedj :p

07. 01. 15:54
kisokos

Kíváncsi vagyok. :)

1