Családinet.hu

Családinet Közösségek



Kezdooldal Tagok Fórum Üzenofal Képek
A közösségről: Mindenki, aki szereti a tésztát

nyílt - 26 tag

Fórumtéma: Receptek


Csak a közösség tagjai írhatnak hozzászólást!

Hozzászólások (6 db)


10. 30. 09:01
kokuszpok2

Bazsalikomos fokhagymás spagetti: Vajon megfuttatni a foghagymát, mellé a bazsalikomot és összekeverni a spagettivel, majd parmezán rá. Jól hangzik annak aki szereti a foghagymát, de ez nem én vagyok...:p

https://www.csaladinet.hu/ticker.php?id=83

10. 05. 12:14
Signetta

Fairy! Megadod a módját a krumplis tészta elkészítésnek. : )) Már a nyál összefutott a számba, pedig csak olvastam. : ) Érzem az illatát is... jaj. : ))

08. 13. 15:50
kisokos

Ez fincsi lehet!

Darálthusos rakott tészta

Komolyan, kéne nekem egy szakácsnő!!!

08. 03. 12:25
kisokos

Fairy, nagyon jó a recept! Nem rég egy ismerősöm hozott krumplistésztát és az övé olyan szaftos volt, szinte szétfőzve a krumpli. Mi nem így szoktuk, de ez is nagyon jó volt. Sőt próbáltam már nokedlivel is és az is nagyon jó!

08. 01. 11:13
fairy

Tudjátok, én a krumplis tésztát is kissé egyedi módon készítem.:)Mi így szeretjük:

Három közepes fej apróra vágott vöröshagymát tetszés szerinti mennyiségű olajon enyhén megpirítok. Sóval, pirospaprikával, kevés borssal ízesítem. Hozzáadok egy kilogramm teljesen kis kockákra (kb 2x2 cm) vágott főzőburgonyát. Egy kanál ételízesítőt is szórok rá. Az egészet átforgatom, majd felöntöm vízzel és meg-megkevergetve puhára főzöm. Akkor jó, ha a krumpli villával könnyen szétnyomható, és a leve jól besűrűsödött. Fél kiló fodros nagykockát bő sós vízben, pár csepp olajjal (hogy ne tapadjon) "középkeményre" főzök. Leszűrve, még melegen alaposan összekeverem a krumplival. Vigyázat, a krumplit nem kell összetörni előtte! Ha a tészta nem túl puha, a krumpli pedig jól megfőtt, csodásan összeáll, és nagyon finom lesz. Lehet tálalni.
:D
További tippem, azoknak akik szeretik a változatosságot: Mielőtt a burgonyát a hagymához adjuk, belepiríthatunk felkockázott baconszalonnát is. A maradék krumplis tészta pedig hűtőben tárolva, még más- vagy harmadnap is felhasználható ízletes egytálételként, a következőképpen: Kiolajozott nyeles teflonedényben, adagonként a tészta mindkét oldalát lepirítjuk, míg ropogós nem lesz. Vagy tepsiben, csíkokra vágott baconnel lerakva is megsüthetjük. A tepsi (vagy jénai) alját szalonnával kirakjuk, rászedjük a krumplis tésztát, majd újabb réteg szalonnával beborítjuk, és sütőben a szalonna pirulásáig sütjük. A tetejére szalonna helyett reszelt sajtot is szórhatunk, csak vigyázzunk, meg ne égjen.
Jó étvágyat hozzá!:)

07. 30. 15:55
kisokos

Remélem finom receptek jönnek itt össze mindenki számára!

1