Családinet.hu

Családinet Közösségek

Kezdooldal Tagok Fórum Üzenofal Képek
A közösségről: Annyi receptet beszéltünk már meg különböző topicokban, gondoltam megnyitom a kifőzdét, ahová mindenki megírhatja kedvenc receptjét. Ha lesz rá igény, szavazhatunk, és megalapíthatjuk a hét étele címet is! :) Gyertek bátran, írjátok meg mit hogyan szoktatok főzni!

nyílt - 26 tag

Fórumtéma: Napi ajánlat

Csak a közösség tagjai írhatnak hozzászólást!

Hozzászólások (621 db)

12. 06. 11:08
Signetta

Nyitottam neki új topikot "Tészta ételek" címmel, mert nem tudtam sehová betenni. :D

12. 06. 10:59
Signetta

Igazad van Vicus, én is gondoltam erre, csak már ide tettem, de átmásolom, mi az nekem. :D
Ma gyümölcs, de megvettem ehhez a tortellinis recepthez mindent, holnap próba lesz. :D

12. 03. 13:49
vicusmamesz

Jóó kis recept! De szívem, betehetted volna valamelyik kifejezetten receptes topicba is :) Ma nálam pulykanyak level lesz, másodiknak meg spagetti carbonara. :)

Moslyogós kedves fiatalos friss nagymama :)

12. 03. 09:30
kokuszpok2

na tortellínit se ettem még...
ma sárgaborsó főzelék virslivel a menü.
olvastam itt valamelyikőtöktől a tejfeles krumplilevest, 1000 ezer éve nem ettem, jövőhéten sort kerítek rá.

https://www.csaladinet.hu/ticker.php?id=83

12. 03. 08:25
Signetta

Találtam egy jó receptet, ha megveszek hozzá mindent, kipróbálom. : )

Sajtos-sonkás tortellini

Ez egy igazán hiper gyorsan elkészíthető ebéd vagy vacsora és egyáltalán nem nehéz elkészíteni. És ami szerintem a legszuperebb benne,hogy nem kell hozzá semi extra egy teljesen átlagos ejjel-nappaliban is megtalálhatóak a hozzávalók. Sőt megkockáztatom azt is, hogy a legtöbb hozzávaló általában megtalálható a hűtőszekrényben is. A tortellinit készen veszem hozzá 250 g-os kiszerelésben,van olyan ami hússal van töltve van ami sajttal. Ide mindkét fajta megfelel. Persze készíthetünk mi magunk is tortellinit és akkor azt csomagolunk bele amit szeretnénk, csak az már nem a könnyen gyorsat kategória. Én általában mindig tartok a otthon 2-3 csomag tortellinit és így ha nagyon gyorsan kell összedobnom valamit mindig van mihez nyúlni.

Hozzávalók(2 személy részére):
1 csomag 250 g-os tortellini
2 dl tejföl
125 g tejszínes vagy sonkás sajtkrém
2 gerezd fokhagyma
1 csapott evőkanál szárított vagy friss bazsalikom
3-4 tekerésnyi frissen őrölt fekete bors
10 dkg sonka
1-2 darab paradicsom vagy 6-8 db koktél paradicsom
só,olaj

Elkészítés:
1.A tortellinit enyhén sós vizben a csomagoláson levő utastás szerint kifőzzük.
Közben a fokhagymát megpucoljuk és összezuzzuk, a sonkát fél cm szélesen felcsíkozzuk, a paradicsomot apró kockákra vágjuk vagy a koktél paradicsomokat elnegyedeljük.
Egy serpenyőben 1 evőkanál olajon megpíritjuk a sonkacsíkokat, rádobjuk a zúzott fokhagymát és a bazsalikomot, fél percig még kavargatjuk majd levesszük a tűzről az edényt.
A krémsajtot összekeverjük a tejföllel és hozzáadjuk a sonkához, tekerünk rá egy kis frissen örölt borsot és ha szükséges megsozzuk.
A kifőtt tortellinit leszürjük és belekeverjük a sonkás-sajtos szószba.
Tálaláskor megszorjuk a paradicsomkockákkal.

http://3.bp.blogspot.com/_yg73LXrr04w/SmocNW8Fb1I/AAAAAAAAADE/u5xhiCSlLwE/s320/DSCF1525.JPG

12. 03. 08:19
Signetta

Sokkal jobb fasírttal a házihambi, egyetértek! :D
Még a tegnapi borsófőzelék lesz sült virslivel. :D Sütöttem hozzá krokettet is, finom volt vele, lehet, ma is sütök hozzá. : ))

12. 02. 12:46
vicusmamesz

Maradék fasírtot felszeltem, és csináltam belőle hamburgert. Hát, szerintem sosem veszek többet fagyasztott hamburgerhúst :)

12. 02. 08:36
Signetta

Borsófőzelék lesz sült virslivel. : ))

12. 01. 10:00
Signetta

A múltkor is volt ilyen közös fasírtnap, nem? :D
De rég ettem már egybefasírtot... Még nem tudom, mi lesz az ebédem. : )

11. 30. 11:18
vicusmamesz

Nálam is fasírt, de itt egybe. Úgy látszik ma ilyen darálthúsos nap van! :D

11. 30. 08:37
Signetta

Anyukám fasírt lesz krumplipürével. :D

11. 29. 07:22
Signetta

Na, ma gyümölcs, hétvégén sajtöntetes karfiol volt tejcsivel. :D

11. 26. 11:36
vicusmamesz

Csülök megvolt, ma lesz a babgulyás a maradékból. Már megfőztem, csak haza kell érni rá :)

11. 25. 11:30
Signetta

Grenedin mars lesz ebédre. :D

11. 24. 12:50
Signetta

Még nem tudom, mivel nem rég ettem meg a reggelim, és nem vagyok éhes. :D