Családinet.hu

Családinet Közösségek

Kezdooldal Tagok Fórum Üzenofal Képek
A közösségről: Annyi receptet beszéltünk már meg különböző topicokban, gondoltam megnyitom a kifőzdét, ahová mindenki megírhatja kedvenc receptjét. Ha lesz rá igény, szavazhatunk, és megalapíthatjuk a hét étele címet is! :) Gyertek bátran, írjátok meg mit hogyan szoktatok főzni!

nyílt - 26 tag

Fórumtéma: Mit egyek reggelire?

Csak a közösség tagjai írhatnak hozzászólást!

Hozzászólások (519 db)

09. 16. 08:20
Signetta

Ma a változatosság kedvéért körtét reggeliztem. :D

09. 15. 09:09
Signetta

Finom is a sajtos omlett! : )) Egyike azon kajcsiknak, amit én is szívesen megeszek. : )

09. 14. 11:39
vicusmamesz

Úgy látszik ráindultam a tojásra. Ma sajtos omlettet reggeliztem. :)

Moslyogós kedves fiatalos friss nagymama :)

09. 14. 08:17
Signetta

Én nagyon szeretem, máj nélkül. : ) Finom levesbe is és a zöldségekkel, főtt hússal is. : )
Azt hiszem, gyümölcsöt fogok enni, most nagyon ráálltam. :D

09. 13. 16:13
vicusmamesz

Én ilyenről még nem is hallottam! De lehet, hogy egyszer kipróbálom. Reggeli: 2 tükörtojás.

09. 13. 09:14
Signetta

Egy banánt.

09. 13. 09:14
Signetta

No, akkor levestöltike, de szerintem tuti, ismered. :D
6 db tojás, 4-6 szelet kenyér, hagyma, zöldségzöldje, só ízlés szerint, vagy ételízesítő, meg, ha szeretitek a csirkemájat.
A hagymát megpirítod, félrehúzod hűlni, a kenyeret vízbe beáztatod, kicsavarod és egy tálba teszed. A kihűlt hagymát beleteszed. Beleütöd a 6 tojást, petr. zöldet apróra vágva beleteszed, ha májat is teszel bele, apróra összedzsamázod : ) és beleteszed. Összekevered ezeket, formálsz belőle rudakat, folpacba, vagy zacskóba beleteszed, levesbe (leveskockás vízbe) főzöd kb. 15-20 percig. Aztán kiveszed zacsiból, folpacból, még így is főzöd 10 percig. De ha már leveszed a zacsit róla kettévághatod és megnézheted, megfőtt-e már, ha igen, nem kell tovább főzni.

09. 10. 12:12
vicusmamesz

Most ez így, hogy levestöltelék, nem tudok vele mit kezdeni... Én húslevesbe mindig cérnametéltet teszek, mert azzal szeretem. Illetve marhahúslevesbe daragaluskát.

09. 09. 07:45
Signetta

Most szopogatom épp a C-vitaminomat reggelire. :D A többit már bevettem ásványvízzel. :D

09. 09. 07:10
kokuszpok2

magyaros vajkrémes kenyér

https://www.csaladinet.hu/ticker.php?id=83

09. 08. 13:06
Signetta

Élvezettel iszom hozzá az ásványvizet. :D Amit húslevesbe szoktak csinálni, vasárnaponként töltelék. Csak mivel én nem vagyok egy nagy leveses, így anyukám szokott az egy szem kedvenc lányának csinálni leveskockában sok-sok töltikét. :D Ha nem ismered, esetleg leírom a receptjét, bár kétlem, hogy pont Te ne hallottál volna még róla. :D

Ma megettem egy körtét. Az a szép benne, hogy a fámon lévőt meg se kóstoltam. :D

09. 08. 11:57
vicusmamesz

Zöldfűszeres fűszervajjal kent pirítós, paradicsom, mozzarella, bazsalikommal.

09. 07. 15:16
vicusmamesz

Tápanyag egy dolog, de hol marad az élvezet, és a teltségérzet? :) Milyen levestöltike?

09. 07. 09:30
Signetta

Annyi vitamint szedek ilyenkor, hogy felér egy reggelivel. :D De ma ettem levestöltikét is nyomtatónak. :D

09. 06. 11:17
vicusmamesz

Signetta: kinek??? :D