Családinet.hu

Családinet Közösségek

Kezdooldal Tagok Fórum Üzenofal Képek
A közösségről: Annyi receptet beszéltünk már meg különböző topicokban, gondoltam megnyitom a kifőzdét, ahová mindenki megírhatja kedvenc receptjét. Ha lesz rá igény, szavazhatunk, és megalapíthatjuk a hét étele címet is! :) Gyertek bátran, írjátok meg mit hogyan szoktatok főzni!

nyílt - 26 tag

Fórumtéma: Napi ajánlat

Csak a közösség tagjai írhatnak hozzászólást!

Hozzászólások (621 db)

05. 25. 10:30
vicusmamesz

Marhahús leves, vadas, gesztenyés sütemény.

Moslyogós kedves fiatalos friss nagymama :)

05. 21. 14:33
vicusmamesz

kokusz, majd írd meg melyik keksz az, amivel feledtetni lehet azokat a kajákat amit leírtunk, akkor többet nem főzök! :D

05. 21. 09:51
Signetta

Vicus, lassan már lehet, tényleg átváltozom, már sárgulok is. :D Egyébként, kezdek másfajta kínait is megkedvelni. :D Most ezzel is úgy vagyok, mint anno a hamburgerrel.:D
Spagetti lesz az ebéd. : )

05. 21. 09:26
kokuszpok2

Nagyon éhes lettem, h végigolvastalak Benneteket, elővettem egy csomag kekszet ezt orvosolni.:) Az ebédem meg rakott krumpli lesz. Ja és azt a nevet adom nektek, hogy Grillkirálynők!:D:D:D

https://www.csaladinet.hu/ticker.php?id=83

05. 20. 15:33
vicusmamesz

Én már szinte látom, hogy húzódik a szemed a sok kínai kajától :D

05. 20. 10:26
Signetta

Ahh... anyukámmal megcsináltatom hétvégén, mert ha jó idő lesz (márpedig az lesz!) nem fogok sok időt bent tölteni. : ))

A heti kínai adag lesz. : )

05. 19. 09:45
vicusmamesz

:):):) A jó benne hogy ízlés szerint variálható, Ha nincs gépsonka, jó bele a kolbász is, vagy párizsi, vagy bármi. Sőt, hús nélkül sem rossz, akkor sok hagyma, paradicsomkarika, pár szelet paprika mehet bele, meg füstölt sajt. Korog a gyomrom! :-) Átmásolom az egytálételekhez.

05. 19. 09:16
Signetta

Köszi Vicus a receptet. : ) Már írnom se kell, hogy csöpögök... :D Szimpi recept!

05. 18. 09:37
vicusmamesz

Burek (ahogy én csinálom):
1 csomag fagyasztott leveles tésztát három részre vágok, kinyújtom őket kicsivel kisebbre mint a tepsi, amiben sütni szándékozom. Az első réteget leteszem a tepsire, megkenem tejföllel és gépsonkát teszek rá (minimum 20 dkg legalább 2 szelet egymásra). Jöhet a következő réteg tészta, ezt is megkenem tejföllel, kicsit megsózom és jó sok sajtot teszek rá (ezt szeletelni szoktam, kevésbé macerás mint reszelni, és úgyis elolvad). Erre jon a következő réteg tészta, amit szintén megkenek tejföllel, de ezúttal vékonyabban, és meghintem reszelt sajttal, de csak olyan ritkásan. Ízlés szerint mehet bele még póréhagyma, és pirosarany is. Utóbbit pár cseppet a tetejére is szoktam tenni, mert megsülve igen finom.

05. 18. 09:27
Signetta

Rántott karfiol petrezselymes újkrumplival és salátával. : ) Nagyon várom már az ebédet! : )

05. 17. 15:55
Signetta

Leírod a brueket, hogy csinálod? : )) Már jó, ha tejföl kell rá. :D

05. 17. 11:11
vicusmamesz

Tegnap brassói aprópecsenyét csináltam hasáb burgonyával. Ma is az lesz, mert nem kicsit sok lett :)

05. 17. 11:10
vicusmamesz

Nem is tudom milyen eredetű étel. Egyszer egy ismerős Szerbiából hozott, jól kilestem mi van benne mert nagyon finom, azóta szoktam időnként csinálni. Levelestészta sütve, tejföllel, sonkával, sajttal, vagy ízlés szerint bármivel töltve.

05. 17. 08:18
Signetta

Mijaza burek? :O
Azt hiszem, ide már elég ma csak annyit írnom, hogy hétfő. :p:D

05. 14. 11:50
vicusmamesz

Az finom! Én meg bureket sütök ha hazaértem. Rövid nap lesz, végrepéntek! :)