Családinet.hu

Családinet Közösségek



Kezdooldal Tagok Fórum Üzenofal Képek
A közösségről: Annyi receptet beszéltünk már meg különböző topicokban, gondoltam megnyitom a kifőzdét, ahová mindenki megírhatja kedvenc receptjét. Ha lesz rá igény, szavazhatunk, és megalapíthatjuk a hét étele címet is! :) Gyertek bátran, írjátok meg mit hogyan szoktatok főzni!

nyílt - 26 tag

Fórumtéma: Sós és édes tészták


Csak a közösség tagjai írhatnak hozzászólást!

Hozzászólások (5 db)


08. 11. 10:09
kokuszpok2

Őszibarack krém

Hozzávalók: 1 db nagy őszibarack, 1,5 dl habtejszín, 2 dl tej, 2 teáskanál méz
Elkészítés: Mosd meg nagyon alaposan az őszibarackot, majd hámozd meg. Vágd fel apró darabokra és tedd a turmixgépbe. Öntsd hozzá a habtejszínt, a tejet, majd a mézet. Turmixold alaposan össze, amíg meg nem keményedik kicsit, végül tedd át kelyhekbe és helyezd el a hűtőben addig, amíg le nem hűl. Tálalás előtt őszibarack szeletekkel díszítsd!

Nem éppen tészta de édes.:)

https://www.csaladinet.hu/ticker.php?id=83

03. 15. 11:21
nyareve

Ezt a receptet ma próbáltam ki, és mondhatom, tényleg isteni!

Isteni almás fahéjas:

Hozzávalók: 1 bögre cukor, 3tojás, 3/4 bögre olaj, 1,5 bögre liszt, 1 ek. fahéj, 1 kk. kanál szódabikarbóna, 5-6 db kockára vágott alma.

A cukrot a tojásokkal habosra kavarjuk, majd fokozatosan hozzáöntjük az olajat, majd a fahéjjal, szódabikarbónával elkevert lisztet belekanalazzuk.
A végén belekeverjük a kockára vágott almát, és a tepsibe terítjük. Az eredeti recept nem írta, hogy ki kell -e kenni a tepsit, gyanítom, hogy az olaj miatt nem, de a biztonság kedvéért én sütőpapírt használtam.
A tetejét meg lehet szórni durvára vágott dióval is, én ezt most dió hiánya miatt nem tettem. 160 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.:)

03. 08. 12:31
Signetta

Ez nem az én receptem, kaptam, még meg se csináltam, de gondoltam, megosztom veletek, hátha valaki kedvet kap hozzá, mert leírva nagyon jó még olvasni is. : )

Burgonya gombóc:

Hozzávalók:
- 1/2 kg krumpli
- 10 dkg liszt
- 15 dkg kristálycukor
- egy doboz kandírozott vagy aszalt gyümölcs
- mák
- olaj a sütéshez

Előkészítés:
A burgonyákat megfőzzük, szétnyomjuk, a liszttel és a cukorral
összekeverjük. A kandírozott vagy asztalt gyümölcsöket apróra vágjuk,
belekeverjük. Nedves kézzel galambtojásnyi gombócokat formálunk. Kevéske
mákot forró olajon megfuttatunk, a gombócokat beleforgatjuk.
Főzés: a gombócokat forró olajban addig sütjük, míg színük aranybarna nem
lesz. Szalvétán lecsöpögtetjük róla a zsírt és tálaljuk.
Arra kell számítani, hogy a mák nagy része lepereg, de ha elég mákba megforgatjuk, akkor marad rajta annyi, amennyitől izgalmas lesz. : )


Jó étvágyat!

03. 04. 17:44
nyareve

Ez egy nagyon egyszerű kikavarós süti.

25 dkg cukrot 1 Kocka Ramaval, 4 tojással, 1cs sütőporral, 1 cs vaniliáscukorral 3 dl tejjel és annyi liszttel, amennyit felvesz géppel jól kikeverem. Jó sűrű legyen. A felét kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntöm, a másik felébe kakaóport keverek, cukrozatlant, ráöntöm a tepsiben lévő tésztára. kb. 4o percig sütöm 160 fokos előmelegített sütőben, de mindenestre ajánlott tűpróbát végezni.
Ez az alaprecept. Második alkalommal, amikor ilyet sütöttem, egy kicsit felturbóztam egy üveg lecspegtetett meggybefőttel, és apróra tört étcsokival. A csokit a végén kevertem bele lazán a masszába, a meggyel pedig csak megszórtam. Nagyon finom lett!

02. 24. 12:05
vicusmamesz

Hozzávalók:

  • 50dkg liszt
  • 25dkg margarin
  • 25dkg reszelt sajt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanal só (vagy ízlés szerint, tapasztalatom szerint ez lehet, hogy kevés, bár én elég sósan eszek mindent)
  • annyi tejföl amennyi ahhoz kell, hogy összeálljon
  • 1 tojas a kenéshez



Így csinálom:
A lisztet összekeverem a sütőporral, elmorzsolom benne a margarint, amilyen gyorsan csak lehet, hogy ne olvadjon fel teljesen. A reszelt sajtot belekeverem, majd annyi tejfölt adok hozzá, hogy összeálljon a tészta.
Kinyújtom (1-2 ujjnyi vastagra), majd kiszaggatom lehetőleg kicsi pogácsaszaggatóval. Megkenem a felvert tojással, és reszelt sajttal, köménymaggal, vagy nagyszemű sódkristályokkal hintem meg. Nagyon forró sütőben érdemes sütni, mert minél melegebb a sütő, annál magasabbra jön fel a tészta.


Moslyogós kedves fiatalos friss nagymama :)

1