Családinet.hu

Családinet Közösségek



Kezdooldal Tagok Fórum Üzenofal Képek
A közösségről: Annyi receptet beszéltünk már meg különböző topicokban, gondoltam megnyitom a kifőzdét, ahová mindenki megírhatja kedvenc receptjét. Ha lesz rá igény, szavazhatunk, és megalapíthatjuk a hét étele címet is! :) Gyertek bátran, írjátok meg mit hogyan szoktatok főzni!

nyílt - 26 tag

Fórumtéma: Szárnyas ételek


Csak a közösség tagjai írhatnak hozzászólást!

Hozzászólások (17 db)


07. 01. 12:43
vicusmamesz

Mondjuk a májért én sem vagyok oda, de egy kis kolbászhússal, vagy soknkakockákkal el tudom képzelni. Lehet ki is próbálom! :)

Moslyogós kedves fiatalos friss nagymama :)

07. 01. 10:25
Signetta

Én nem szeretem a májat, de bemásolok egy ilyen receptet is, mert attól más szeretheti. :D

Májas csirkerolád

Hozzávalók 4 személyre :
4 fél csirkemell filé, 15 dkg csirkemáj, 5 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 1 ek. zsemlemorzsa, petrezselyem
Elkészítése:
A csirkemellet kiklopfoljuk, sózzuk, borsózzuk. A májat megtisztítjuk és felaprózzuk. A szalonnát és hagymát apró kockára vágjuk.
Egy serpenyőben a szalonnakockákat kisütjük, majd a hagymát megpároljuk benne. Hozzáadjuk a májat, összesütjük, végül a zsemlemorzsát hozzákeverjük. Hagyjuk kihűlni.
A kiklopfolt csirkemelleken eloszlatjuk a májas masszát, megszórjuk petrezselyemmel, feltekerjük. A szokásos módon bepanírozzuk, ha kell fogvájóval összetűzzük. Bő olajban kisütjük. Én rizi-bizit és hasábburgonyát tálaltam hozzá.
https://www.csaladinet.hu/user_galleries/36863/thumbs/3506_csirkerolad.jpg

06. 30. 07:44
Signetta

Kérésed parancs Vicus! :D Másolgatom, de ezeket nem csináltam még meg, csak kapom a recepteket. : )

06. 29. 11:42
vicusmamesz

Hát szépen megkérlek, töltögesd a szakácskönyvünket! :D

Moslyogós kedves fiatalos friss nagymama :)

06. 29. 09:23
Signetta

Vicus, van még a tarsolyomban, másoljak? :D

06. 28. 10:50
vicusmamesz

No.... Most meg nem győzök recepteket nyomtatni! Ügyesek vagytok, köszönjük :)

Moslyogós kedves fiatalos friss nagymama :)

06. 28. 07:28
Signetta

Kokipoki, igen, ezek azok a húsételek, amiket szívesen fogyasztok. :D

06. 28. 07:18
kokuszpok2

Ez is tetszetős! Signetta, látom csirkemell, bakon és sajt rajongó vagy.:)

https://www.csaladinet.hu/ticker.php?id=83

06. 24. 08:53
Signetta

Következő gyöngyszem, ami megfogott és legközelebb ez lesz elkészítve. :D

Csirkemell őzgerincformában sütve

Hozzávalók: 80 dkg csirkemell, 20 dkg bacon szalonna, 15 dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyem ízlés szerint, 4 evőkanál tejföl, 3 evőkanál liszt, 2 tojás
Elkészítés: 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A húst apróra kockázzuk és a sajtos-tejfölös masszához adjuk.
Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Én ekkor kifordítottam a formából egy tepsire és addig pirítottam míg a szalonna nem kapott egy kis színt.
https://www.csaladinet.hu/user_galleries/36863/thumbs/3506_csirkemell2.jpg https://www.csaladinet.hu/user_galleries/36863/thumbs/3506_csikemell.jpg

06. 24. 08:50
Signetta

Nekem nagyon bejött, de közben rájöttem, Vicus is írta már ezt a receptet, csak talán Ő bacon nélkül. :D

06. 21. 07:34
kokuszpok2

Na milyen volt? Sikerült megfordítani?

https://www.csaladinet.hu/ticker.php?id=83

06. 18. 07:40
Signetta

Erről majd be tudok számolni hétvége után, hogy milyen :D

06. 18. 07:23
kokuszpok2

Csorog a nyálam.:D Kellene ide nyálcsorgató smile!:D

https://www.csaladinet.hu/ticker.php?id=83

06. 16. 08:28
Signetta

Baconos pulykatorta
Hozzávalók: 80 dkg pulykamell, 25 dkg szeletelt baconszalonna, 25-30 dkg reszelt sajt, 2- 3 db tojás, liszt, só, bors.
A pulykamellet vékonyra felszeljük, klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Tűzálló tálat kirakunk szeletelt szalonnával. Elkezdjük rá rétegezni a pulykát úgy, hogy a pulykamell szeletet belemártjuk a tojásba és a reszelt sajtba. így rétegezzük addig amíg a hús el nem fogy. ( az eredeti recept szerint először lisztbe is bele kell mártani , de én azt kihagyom )
A tetejére is szalonna szeletek tettem. Lefóliáztam és kb. 45-50 percig sütöm, 180 fokon. Utána leveszem róla a fóliát és pirítom a szalonnát a tetején.
Én most mikor már majdnem teljesen kész lett akkor kiborítottam és így visszahelyeztem a sütőbe, hogy az alsó szalonnák is meg tudjanak pirulni.
(Én csirkemellből fogom csinálni hétvégén, és még nem igazán látom át, hogy fogom megfordítani, hogy az alja is átsüljön. : ))
https://www.csaladinet.hu/user_galleries/36863/thumbs/3506_baconos_pulykatorta.jpg

03. 05. 12:34
Signetta

Vicusmamesz, hasonlóan készítem én is a rántott husit. : ) Beáztatom foghagymás tejbe fél napra a csirkemell szeleteket. Aztán panírozom a megszokott módon, liszt, tojás, zsemlemorzsa, csak én a zsemlemorzsához teszem a reszelt sajtot és szórok bele szezámmagot. Ugyanúgy sütöm olajban, mint a simán panírozott rántott húst. Nagyon finom, mikor kicsit megpirul a szezámmag az olajban. : )