Családinet.hu

Családinet Közösségek



Kezdooldal Tagok Fórum Üzenofal Képek
A közösségről: Annyi receptet beszéltünk már meg különböző topicokban, gondoltam megnyitom a kifőzdét, ahová mindenki megírhatja kedvenc receptjét. Ha lesz rá igény, szavazhatunk, és megalapíthatjuk a hét étele címet is! :) Gyertek bátran, írjátok meg mit hogyan szoktatok főzni!

nyílt - 26 tag

Fórumtéma: Marhából készült finomságok


Csak a közösség tagjai írhatnak hozzászólást!

Hozzászólások (3 db)


10. 04. 12:42
vicusmamesz

Hú ez utóbbi nagyon jól hangzik! Én mondjuk nem szeretem a gombát, de gondolom helyette pl padlizsán is jó. Csak nem értem hogy került a marhahúsokhoz. :D

Moslyogós kedves fiatalos friss nagymama :)

09. 24. 08:43
Signetta

Réteges fasírt

Hozzávalók:

70 dkg darált sertéshús, 3 tojás, 10 dkg zsemlemorzsa, 2 gerezd fokhagyma, 4 fôtt tojás, 1 doboz gomba (konzerv), olaj, ôrölt bors, só.


Elkészítés:

A darált húst a tojásokkal, a zsemlemorzsával összekeverjük, és sóval,
borssal, zúzott fokhagymával fûszerezzük. A gombát leszûrjük,
felszeleteljük, a fôtt tojásokat karikákra vágjuk. Kiolajozott tepsibe
terítjük a húsos massza felét téglalap alakban, rárakjuk a gombát, a
tojáskarikákat, és betakarjuk a maradék húsmasszával. A tetejét vizes
kézzel kissé domborúra formázzuk, olajjal megkenjük, és közepes
hômérsékletû sütôben 45 perc alatt készre sütjük. Melegen és hidegen is
tálalhatjuk.,

09. 24. 08:40
Signetta

Kemencében sült metélt

Hozzávalók:

25 dkg vékony metélt, 25 dkg sovány (bármilyen fajta) darált hús, 2
evőkanál olaj, 4 dl csökkentett zsírtartalmú tejföl, 5 dkg reszelt
füstölt sajt, 2 dl ketchup, 50 dkg zöldpaprika, 1 nagy fej vöröshagyma,
ízlés szerint törött fekete bors és só, a tepsi kikenéséhez 2 evőkanál
olaj és 2 evőkanál zsemlemorzsa.

Elkészítés:
A tésztát forrásban lévő sós vízbe tesszük, és félig megfőzzük, majd
lecsöpögtetjük, és félretesszük. Az olajat felforrósítjuk, és
megfonnyasztjuk rajta a megtisztított, valamint a finomra metélt
vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a darált húst. Megsózzuk, megborsozzuk.
Kevergetve, erős tűzön addig pirítjuk, amíg a hús minden darabkája meg
nem fehéredik. Ezt követően rátesszük a megmosott, kicsumázott és
szeletekre vágott zöldpaprikát, majd saját levén, befedve, üvegesre
pároljuk. Egy kisebb tepsit olajjal bekenünk, zsemlemorzsával
megszórjuk, és a félig főtt tészta felét elterítjük benne. Erre
rákanalazzuk a darálthúsos zöldpaprikát. Befedjük a megmaradt
tésztával, majd a ketchuppal elkevert, megsózott és megborsozott
tejfölt rálocsoljuk. A tepsit nagyon szorosan befedjük egy
alufólialappal, és betoljuk az előmelegített forró sütőbe. 25 percig
pároljuk, ezután a fóliát levesszük, és az ételt szép pirosra pirítjuk.
Tálaláskor meghintjük a reszelt sajttal.

1