SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Tippek az őszi allergiaszezon idejére

Családinet [cikkei] - 2006-09-25
A szezonális allergiától szenvedő egyéneknek az évszakok változásával folyamatosan új allergénekkel kell megküzdeniük. Nincs ez másként az ősz beköszöntével sem.
Tippek az őszi allergiaszezon idejére

Jó hír azonban, hogy senkinek sem kell a lakásban, zárt ajtók mögött átvészelnie ezt az időszakot, csupán egy kis odafigyelés és máris bárki élvezheti a szabadban töltött órák örömeit.

Az ősszel jelentkező allergének közül a leggyakoribbak a pollen, mely a szabadban gyakorlatilag bárhol megtalálható. A penészgomba, mely különösen a késő nyári és kora őszi nedvesebb időszakokban okoz problémát a szabadban és lakáson belül egyaránt. A poratkák egész évben jelen vannak ugyan, azonban a nedvességben megbújva az ősz folyamán fokozatosan bújnak elő a fűtő- és szellőztető rendszereken keresztül.

Az első és legfontosabb tennivalónk a megelőzés. Fontos, hogy ne csak a tünetek jeletkezésekor forduljunk orvoshoz, amennyiben tudjuk, hogy az őszi időszak mindig kellemetlen mellékhatásokkal jár életünkben. Minden tünet kezelhető. Az orrfolyás, orrdugulás és tüsszögés ellenszere a kortikoszteroiddal történő kezelés. Az égő, viszkető szemek számára a megfelelő szemcsepp lehet a megoldás, a kellemetlen fejfájást pedig az orrdugulás megszüntetésével, antihisztamin készítményekkel csökkenthetjük. A személyünkre szabott kezelési terv érdekében tehát keressük fel orvosunkat, még a tünetek megjelenése előtt.

Előfordulhat, hogy a korábban eredményes kezelés, a megszokott gyógyszerek mellett állapotunk rosszabbra fordul. Ne tévesszen meg senkit azonban ez a jelenség, semmiképpen se függesszük fel a gyógykezelést, mindenképpen keressük fel azonban kezelőorvosunkat, valószínűleg állapotunk fordult rosszabbra, vagy az allergének száma emelkedett meg környezetünkben, s új kezelési tervre van szükség.


Nem ajánlatos azonban öngyógyításba kezdenünk, s a recept nélkül kapható allergia kezelésére szolgáló szerektől várnunk a javulást. Ezek ugyanis átmeneti javulást hozhatnak ugyan, de bizonyos idő elteltével a páciens rendszerint rosszabbul érzi magát, mint a kezelés előtt. Mindenképpen kérjük szakember segítségét, aki folyamatosan nyomonköveti gyógykezelésünket, aktuális állapotunk függvényében.

Ügyeljünk étkezésünkre is, bizonyos keresztallergiák során ugyanis a bevitt táplálékkal is sokat ronthatunk állapotunkon. A pollenre allergiás egyének számára éppen ezért ajánlott a dinnye, banán, cukkini, uborka, napraforgó mag és a kamilla tea fogyasztásának mellőzése. Legtöbb esetben ezen ételek hatására szintén, az allergiás tünetekhez hasonló viszkető, égő érzés tapasztalható a szájüregben.

Számos lehetőség létezik tehát az allergiás tünetek megelőzésére, kezelésére. Fontos, hogy az öngyógyító próbálkozásokkal felhagyva, időben keressük fel kezelőorvosunkat. A megfelelő gyógykezeléssel pedig élvezzük bátran az ősz csodálatos hangulatát, színeit, lakáson belül, s a szabadban egyaránt.

A hír alapjául a "Taking the Itch Out of Fall Allergies" cikk szolgált.

www.orvostkeresek.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Botot nyomtak a végbelébe - egy 9 éves kisfiút úgy megkínoztak a társai egy katolikus iskolában, hogy kórházba került

Botot nyomtak a végbelébe - egy 9 éves kisfiút úgy megkínoztak a társai egy katolikus iskolában, hogy kórházba került

A brutális eset egy nagybaracskai iskolában történt - a szülők nem az intézménytől, hanem az egyik bántalmazó gyerek szülőjétől értesültek a dologról.
Megváltozik a hiányzások igazolásának rendszere szeptember 1-től, megszűnik a papír alapú orvosi igazolás

Megváltozik a hiányzások igazolásának rendszere szeptember 1-től, megszűnik a papír alapú orvosi igazolás

"Nincs többé trükközés" - írja a Medicalonline.
17 éves fiú tűnt el Budapesten - hétfő óta keresik

17 éves fiú tűnt el Budapesten - hétfő óta keresik

Németh Kornél két napja távozott ismeretlen helyre az otthonából.
"Futva ment wc-re": Vicces intők és beírások, amiket a gyerekek kaptak - és néhány frappáns szülői válasz

"Futva ment wc-re": Vicces intők és beírások, amiket a gyerekek kaptak - és néhány frappáns szülői válasz

Olvasóink segítségével készítettünk egy gyűjteményt vicces és meglepő beírásokról - mutatjuk a kedvenceinket!
Nem akarta elvenni a telefont ősztől a diákoktól - felmentették a Madách Imre Gimnázium igazgatóját

Nem akarta elvenni a telefont ősztől a diákoktól - felmentették a Madách Imre Gimnázium igazgatóját

A Belügyminisztérium 2024. augusztus 28-án azonnali hatállyal felmentette a budapesti Madách Imre Gimnázium igazgatóját, Mészáros Csabát.
A szerkesztő ajánlja