Az étel minősége és a biztonságos fogyasztása a lényeg
A rendezvényen Pócs János, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának fideszes tagja úgy fogalmazott, "vissza kell menni a kályháig, ha egészségesebb és finomabb ételekre vágyunk". Nem az a legfontosabb, hogy egy étel mennyibe kerül, hanem az, hogy biztonságos-e a fogyasztása, vagyis tartalmaz-e káros anyagokat, továbbá milyen minőséget képvisel - fejtette ki a kormánypárti képviselő, aki szerint a rákos megbetegedések jelentős része miatt is a nem megfelelő minőségű élelmiszerek tehetők felelőssé.
Már az iskolákban nagyobb hangsúlyt kell fektetni a biztonságos élelmiszerfogyasztásra
Oravecz Márton, a Nemzeti Élelmiszerlánc- biztonsági Hivatal (Nébih) elnöke kiemelte: a társadalmi és fogyasztói szokások változásával az oktatásban nagyobb hangsúlyt kell fordítani a biztonságos élelmiszerfogyasztásra. Elmondása alapján a családokban mára már olyan evidens ismeretek átadására sem marad idő, mint a rendszeres kézmosás, vagy a gyümölcsök, zöldségek fogyasztás előtti megmosásának fontossága, ezért ezt a feladatot az óvodától kezdődően kell oktatni a gyerekeknek.
2012 óta többször ellenőrzik az élelmiszereket
A Nébih elnöke szervezetét ismertetve közölte, az adóhatósággal kötött szorosabb együttműködésük révén 2012 óta hatékonyabban léphetnek fel a hamisítókkal és csalókkal szemben. A hivatal kiemelt ügyekkel foglalkozó igazgatósága két évvel ezelőtti felállítása óta 551 ellenőrzést végzett, amelyen 200 millió forintos bírságot és további 8,2 milliárd forintos áfa- és adóelkerülést állapított meg.
Forrás: MTI
Fotó: Ambro - FreeDigitalPhotos.net
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva: