A sertéshúsból készült ételek - a pörkölt, a rántott karaj, a csülkös bableves vagy a kolbászos paprikás krumpli - a magyar konyha alapvető fogásai közé tartoznak. A sovány sertéshús amellett, hogy alacsony zsír- és koleszterintartalmú, kitűnő fehérjeforrás is, így elengedhetetlen a kisgyermekek megfelelő fejlődéséhez. Zöldséggel, főzelékkel keverve már egyéves kor alatt adható a babáknak is.
Az Országos Élelmezés és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) ajánlása szerint a szervezetnek napi 2-3 egység húsra van szüksége. Egy egység 10 dkg sovány sertéshúsnak vagy 5 dkg sovány felvágottnak felel meg. Már napi 50 g hús is fedezi a szervezet fehérjeigényének 20 százalékát.
A sertéshús szép vörös színét a vastartalma adja. Erre különösen a terhes és szoptató anyáknak van az átlagosnál is nagyobb sükségük. Emellett a B -vitamintartalma (B1, B2, niacin, B6, B12) sem elhanyagolható.
A sertéshús legnagyobb vonzereje a legtöbb családban mégsem ebben, hanem a számtalan elkészítési módjában rejlik. Karaj, comb, szűzpecsenye, csülök, füstölt húsok, felvágottak, egybesültek, kocsonya - a variációk száma végtelen. A külföldiek gyakran rácsodálkoznak, hogy a magyar ember még húsvétkor is füstölt sonkát eszik - egyébként abból a praktikus okból, hogy a téli disznóvágás után ez a húsfajta maradt friss tavaszig.
Mindezen előnyök főleg akkor élvezhetőek, ha törekszünk arra, hogy megfelelő körülmények közül érkező, minőségi termékeket vásároljunk. A Bonafarm Csoport sertéstelepein nevelt állatok az előírtnál is jobb tartási körülmények közül érkeznek: lakhelyük tágas, tiszta, még játékok is biztosítva vannak számukra. Az állatok így a megszokottnál kevesebb stressznek vannak kitéve. Pick Friss hús termékek mind Magyarországon nevelt állatokból készültek. Takarmányuk GMO és antibiotikummentes.
Így aki Pick Friss hús termékeket választ, biztos lehet abban, hogy nem csak finom, hanem egészséges, a lehető legkevesebb állati szenvedéssel járó eledelt tesz a családi asztalra.
További információ: Pick prémium húsok