Hétvégén salátával tálaltam - a diéta jegyében -, ma a fiúk sült virslivel ették, de húsgombóchoz is remekül el tudom képzelni, esetleg szószokkal is, tejföllel meg pláne! Fő a kreativitás!
Hozzávalók:
1 doboz kukoricakonzerv, lecsöpögtetve
12 dkg liszt
1 tojás
1 teáskanál sütőpor
1,5 dl tej
só, bors
egy csokor petrezselyem
Elkészítés:
A lisztbe belekevertem a sütőport, a sót, hozzáadtam a tojást és a tejet, alaposan összekevertem. Ekkor kerül bele a kukorica és a (sok) apróra vágott petrezselyem. Ha akad kéznél egy-két szál újhagyma, azt se féljünk belekarikázni! Sűrű tésztát kell kapjunk. Kevés olajon, telfon serpenyőben sütöttem, kis lángon, nehogy úgy járjak, hogy a puffancsok teteje megég, a belseje pedig még krémes.
Forrás: http://fakanal.freeblog.hu