Hozzávalók:
50 dkg rövid tészta
1 kg darált marhahús (szerintem az eszement sok, ráadásul én pulykát használtam fél kilót)
40 dkg darabos paradicsomkonzerv
1 nagy fej hagyma
1 dl vörösbor
1 tyúkhúsleves kocka
2 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál aprított petrezselyem
A sajtmártáshoz:
10 dkg reszelt cheddar sajt ( 4800 Ft kilója, azt hittem, elájulok, mikor megvettem)
2 evőkanál liszt
5 dl tej
2 tojássárgája
5 dkg vaj
Elkészítés:
Az olajon az apróra vágott vöröshagymát megfuttatjuk, amikor megpuhult, rádobjuk a darált húst, erős tűzön megpirítjuk. Ráöntjük a bort, mehet bele a leveskocka és a paradicsomkonzerv. Sózzuk, borsozzuk, ha szeretjük, tehetünk bele szárított oregánót. Ezután kislángra állunk át, és fedő alatt addig szuttyongatjuk a szószt, amíg a hús puha nem lesz, a mártás pedig sűrű, tartalmas. Közben elkészítjük a besamelt: a vajon világosra pirítjuk a lisztet, felöntjük a tejjel, közepes lángon kevergetve 5 percig főzzük. Ha felforrt és sűrűsödésnek indult, lehúzzuk a tűzről, kicsit lehűtjük, majd mehet bele a két tojássárgája és a reszelt sajt. A maceronit al dente főzzük. Ezután jöhet a rétegezés csinos, hőálló edénybe: a tészta felét kiolajozott, mély tepsibe öntjük, beborítjuk a hússal. A másik felét a tésztának elkeverjük a sajátmártással, ezzel fedjük a húst, Tetejére jöhet a zsemlemorzsa, majd a 180 fokos sütőben 45 perc szolárium.
Forrás: http://fakanal.freeblog.hu
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva: