Barbecue-s, bacon-os hamburgerek
Hozzávalók 6 személyre:
- 8 szelet pulyka baconszalonna
- 1 csomag darát pulykahús ( 56 dkg)
- 1/2 csésze (28 g) French’s pirított hagymakarika
- 8 evőkanál üveges barbecue szósz
- 1 evőkanál Worcestershire szósz
- 1/4 teáskanálnyi őrölt feketebors
- 6 db angol zsemle
Elkészítés:
1. Melegítsd fel a grillt vagy sütőlapot közepes hőfokra. Kapcsold be az elektromos grillsütőt!
2. Piríts 7 percig közepes méretű sütőben, közepes lángon 6 szelet bacont! Tedd félre! Darabold fel a maradék 2 szelet bacon szalonnát és helyezd egy nagy tálba!
3. Add a darált pulykahúst, a pirított hagymát, 2 evőkanályni barbecue szószt, a feketeborsot és a Worcestershire szószt a baconhöz! Keverd össze alaposan! Oszd szét a keveréket 6 pogácsányi adagra!
4. Grillezd a húspogácsákat 6 percig! Fordítsd meg őket majd grillezd további 5 percig, illetve addig amíg a serpenyő hőmérője 160 fokos belső hőmérsékletet nem jelez. Ezalatt a 3 perc alatt pirítsd meg a zsemléket, közben fordítsd meg őket egyszer!
Tálalás: Helyezz egy húspogácsát minden kettévágott zsemle alsó felére! Tegyél minden húspogácsa tetejére 1 evőkanálnyit a megmaradt barbecue szószból és 1 szelet piritott bacon szalonnát félbehajtva! Helyezd rá a zsemle tetejét és tálalhatod is!
Villámgyors zöldséges lasagna
Hozzávalók 6 személyre:
- 1 csomag (22,5 dkg) csavart tészta
- 1 doboz (42 dkg) félzsíros ricotta sajt
- másfél csészényi feldarabolt félzsíros mozzarella sajt
- 1 csomag (45 dkg) fagyasztott vegyeszöldség
- 1 üveg (45 dkg) sűrű marinara szósz
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra! Fújd be a serpenyő felét olivaolaj spray-vel! Főzd meg a tésztát a csomagoláson lévő utasításoknak megfelelően! Tegyél félre fél bögrével a főzővizből! Szűrd le a tésztát, öblítsd le hideg vízzel!
2. Amíg fő a tészta, keverd össze a ricottát, 1 csésze mozzarellát és a zödségeket!
3. Egy nagy tálban keverd össze a tésztát a marinara szósszal és a megmaradt főzővízzel! Tegyél 3 csészényit a tésztás keverékből a serpenyőbe! Oszlasd el a ricottás keveréket a tésztán! Öntsd a tetejére a maradék tésztát és szórd meg a maradék mozzarella sajttal!
4. Süsd 20 percig, amíg szépen megolvad a sajt.
Ropogós lazac
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 evőkanál mézes mustár
- 4 db 12 dkg-os lazacfilé
- 1 konzerv (8 dkg) sült hagyma
- 4 csészényi spenótlevél
Elkészítés:
1. Kend a mézes mustárt a lazacszeletek tetejére, ezt követően tegyél rá sült hagymát! Helyezd a lazacot egy alufóliával bélelt tepsibe és tedd 175 fokos sütőbe 12-14 percre! Helyezd a spenótleveleket egy nagy üvegtálba, majd rakd a mikrohullámú sütőbe 1 percre (vagy szolgáld fel frissen)! Tálald a lazacot a spenótra téve!
Görög pizta zaziki-vel
Hozzávalók 6 személyre:
- 1,5 pohár natúr joghurt
- 1 csomag (28 g) kertész salátaöntet porkeverék
- 1 kis uborka meghámozva, kimagozva és felkockázva
- 1,5 (7 dkg) darált marhatarja vagy darált bárányhús
- 6 normál méretű pita (15 cm-es)
- 6 levél zöldsaláta
- 1 közepes méretű paradicsom kimagozva és feldarabolva
Elkészítés:
1. Keverd össze az 1 pohár joghurtot és a salátaöntet-keveréket egy közepes méretű tálban! Önts át belőle egy fél pohárnyit egy másik tálba és tedd félre! A tálban maradt joghurtos keverékhez adjál egy fél pohár natúr joghurtot és uborkát! Tedd hűtőbe a tálalásig!
2. Kapcsold be az elektromos grillsütőt!
Add a darált húst az imént félretett fél pohár joghurthoz, majd alaposan keverd össze! Oszd 6 egyenlő részre és formáld egyenként 9 cm-es húspogácsákká! Helyez a grillsütő serpenyőjébe a húst!
3. Pirítsd a húspogácsa mindkét oldalát 7 percig, illetve mindaddig amíg a serpenyő a 71 fokos hőmérsékletet el nem éri!
4. Vágd le minden pita felső részét, majd később még felhasználjuk. Tölts minden pitába salátát, húst, uborkás-joghurtos szószt és paradicsomot!