Hozzávalók 4 személyre:
A húshoz:
- 4db egész csirke comb,
- 2 tojás,
- 2 evőkanál liszt,
- só, delikát,
- 1 evőkanál szezámmag,
- olaj a sütéshez.
A körethez:
- rizs, saláta
A csirkecombokat mossuk meg, majd szabadítsuk meg a bőrüktől. Ezután vágjuk ketté őket a porc mentén. Mivel a panír hamar megsül, fontos előfőznünk a húst, hogy ne legyen nyers a közepe. Ezért tegyük a combokat egy fazékba, öntsük fel vízzel és főzzük meg.
Bűn lenne ezt a finom húslevet a csapba önteni, úgyhogy készítsünk levest belőle, ehhez is adok egy tippet, egy másik receptben.
Na, de térjünk vissza a már megfőtt húsokhoz. Szűrővel, csipesszel, vagy villával halásszuk ki őket a vízből. Tegyük egy tányérra őket és sózzuk, delikátozzuk ízlés szerint.
Amíg hűlnek kicsit, készítsük el a panírt. Keverjük össze a tojást, a liszttel és a szezámmaggal. Sózzuk, delikátozzuk, és szükség szerint öntsük fel vízzel. A lényeg, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk.
Tegyünk lisztet, egy másik tálba és ebben forgassuk meg a combokat, majd mártsuk a tésztába. Ezután forró olajban süssük őket aranybarnára.
Köretnek készítsünk mellé rizst és uborkasalátát, de a szezámmagos pékné-féle krumpli ,és a teriyaki szósz is nagyon illik hozzá.
2011 áprilisi pályázatra beküldött recept.