Hozzávalók:
- 30 dkg krumpli
- 20 dkg liszt
- 1 tojás
- só
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez.
Töltelékhez:
- 30 dkg párizsi
- 15 dkg reszelt sajt.
Elkészítése: A krumplit megfőzzük, leszűrjük, áttörjük, majd kihűtjük. Ekkor a liszttel és 1 tojás sárgájával összegyúrjuk, majd kisodorjuk, és kocka formákra vágjuk. Ráhalmozzuk a tölteléket úgy, hogy alulra párizsit kockázunk, rá egy kevés sajt , majd megint párizsikocka , és végül gombóccá formáljuk.
A felvert tojásfehérjében megforgatjuk a gombócokat , majd a zsemlemorzsában is. Ezután bő forró olajban sütjük.
Salátát kínálhatunk hozzá.
Javaslatom:
1 fej salátát megmosunk lecsepegtetünk, majd a leveleket kisebb darabokra tépjük.
1 dl tejfölt kevés majonézzel, 1 kanál porcukorral, 1 kávéskanál ételízesítővel elkeverünk, hozzáadunk apróra vágott snidlinget, majd a salátát is lazán beleforgatjuk.
2011 áprilisi pályázatra beküldött recept.