Hozzávalók :
Tésztához:
3 bögre liszt ,
1 bögre tej,
csipet só,
1 kanál cukor,
2,5 dkg élesztő,
5 dkg vaj,
1 tojás.
Ezekből az anyagokból tésztát készítünk, és hagyjuk megkelni.
Töltelékhez:
- 24 db magozott szilva,
- 24 db kockacukor, fahéj.
Miután a tészta megkelt, kisodorjuk, 24 kockára vágjuk, mindegyiknek a közepébe szilvát
és kockacukrot, és ízlés szerint fahéjat teszünk, majd golyóvá formáljuk.
Panírhoz:
- 50 dkg szárított fehérkenyér, amit kézzel nagyobb darabokra morzsolunk,
- 2 db tojás.
A tojást felverjük, ezután a gombócokat beleforgatjuk előbb a tojásba, majd a morzsába, és tepsibe tesszük. 180 ºC-os sütőben sütjük.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.