Hozzávalók 2 főre:
- 60 dkg csirkemell
- kb. 50 g napraforgó mag (ízlés szerint)
- 0,5 kg zöldség (fagyasztott, vagy friss) tetszés szerint (képen: borsó, bébirépa, karfiol)
- olaj
- só, bors, delikát
A zöldséget forró delikátos vízben pároljuk puhára. A csirkemellet alaposan megmossuk, feldaraboljuk, majd kevés olajon pirítani kezdjük. Szórjuk meg sóval, borssal és pár percig még kavargassuk.
Mielőtt aranybarna lesz a hús, szórjuk rá a napraforgó magot, 2 percig kevergetve még pirítsuk a hússal, ezután levehetjük a tűzhelyről és máris tálalhatjuk, hiszen ez alatt a zöldségeink is készre párolódtak. Gyors, egyszerű, egészséges és diétás étel.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.