Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell
- 40 dkg szeletelt bacon
- 20 dkg sajt (trapista, füstölt)
- 2 tojás
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 4 - 5 fej gomba
- 1 nagy pohár tejföl
- 3 evőkanál liszt
- 2 kiskanál só
- ételízesítő, bors ízlés szerint
Elkészítés:
- A tejfölt, a tojásokat, a lisztet, a sót, a borsot, az apróra vágott petrezselymet, és a lereszelt sajtot összekeverjük.
- A csirkemellet és a gombát felkockázzuk, vagy csíkokra vágjuk, majd a masszába vegyítjük.
- Az őzgerincformánkat kivajazzuk, szórunk rá zsemlemorzsát, majd a bacon-nel kibéleljük.
- Az összekevert masszás husit a formába öntjük és a kilógó szalonnát ráhajtogatjuk.
- Előmelegített sütőben kb. 40 percig (180-200 fok) sütjük (közben azért nézzünk rá, nehogy túlsüljön), majd egy tepsire kiborítjuk és tovább sütjük, míg megpirul a szalonna.
- Mivel nálunk mindenki nagyon szereti a sajtot, ezért én még mikor majdnem kész az egész szórok rá reszelt sajtot és rápirítom.
Köretnek adhatunk mellé krumplit vagy rizst. Mi legtöbbször kukoricás rizzsel fogyasztjuk.
Jó étvágyat!