A töltelék:
- 12 db közepes idared alma
- 10 dkg cukor
- pici fahéj
- 1 citrom reszelt héja
A tészta:
- 50 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 15 dkg margarin
- 2 tojássárgája
- 10 dkg cukor
- 1 kanál tejföl
A hozzávalókat könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk és egy órára hűtőbe tesszük. Addig a töltelékhez az almákat kis (1x1 cm) kockákra vágjuk. 10 dkg cukrot folyékonyra karamellizálunk, beletesszük az almát, fahéjjal, a citromhéjjal, esetleg mazsolával puhára pároljuk.
A tésztát 2 részre osztjuk, és két lapot nyújtunk. Kibéleljük a tepsit a tésztával, beletesszük az almát, a tetejére tesszük a másik lapot és megsütjük.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.