Hozzávalók 4 személyre:
- 1 fej karfiol,
- 30 dkg sárgarépa,
- 6 dl zöldségerőleveslé,
- 1 csokor metélőhagyma,
- 1 csokor petrezselyemzöld,
- 10 tojás,
- 1 dl tejszín,
- só, őrölt bors,
- kevés liszt.
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük. A sárgarépát megtisztítjuk és felkockázzuk. A leveslét felforraljuk, hozzáadjuk a karfiolt, és fedő alatt 5 percig főzzük. Beletesszük a felkockázott sárgarépát, s további 10 percig főzzük. A petrezselyemzöldből keveset félreteszünk, a többit a metélőhagymával együtt felaprítjuk. A tojásokat forrásban lévő vízben 10 perc alatt keményre főzzük. A zöldségeket lecsöpögtetjük.
Fél litert kimérünk a levesléből, visszaöntjük a fazékba és felforraljuk. A lisztet csomómentesen elkeverjük a tejszínben, majd a leveslével összeforraljuk. A felaprított zöldfűszereket a mártásba keverjük. Sóval, borssal ízesítjük. A zöldségeket a mártásba helyezzük, összemelegítjük. A megtisztított főtt tojásokat negyedeljük. A ragut tálba rakjuk, és ráültetjük a tojásokat. Petrezselyemzölddel díszítjük.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.