Hozzávalók:
- 500 g brokkoli
- 3-4 szál sárgarépa
- 4 db nagyobb burgonya
- 4 tojás
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál liszt
- 3 dl tej
- só, bors, szerecsendió, delikát
Elkészítés:
A brokkolit rózsáira szedjük, sós vízben roppanósra főzzük. A sárgarépát megtisztítjuk, egyenletesre szeljük, roppanósra főzzük. A burgonyát hámozzuk, kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük. A tojást megfőzzük és 4 részre vágjuk.
A vajból a liszttel rántást készítünk, felengedjük a tejjel, borssal, szerecsendióval ízesítjük, összefőzzük. A megfőtt zöldségeket tányérra rendezzük, megszórjuk delikáttal, a besamelmártással meglocsoljuk és már fogyasztható a vitamindús vacsora.
Jó étvágyat!
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.