Hozzávalók két személyre:
- 60 dkg csirkemell
- só, bors, delikát
- olaj
- 150 g rizs
- 25 dkg vegyes zöldség (tetszés szerint)
Mossuk meg a csirkemellet, daraboljuk fel, tegyük serpenyőbe és olajon pirítsuk aranybarnára. Közben készítsük el a rizst. Kevés olajon pirítsuk meg, majd öntsük fel vízzel. Sózzuk, delikátozzuk, majd főzzük puhára.
A csirkére öntsük rá a zöldségeket, ízesítsük sóval, borssal, delikáttal, majd kevés víz hozzáadásával pároljuk össze. Amint a rizs is elkészült, keverjük össze a hússal.
A rizst főzhetjük a hússal és a zöldségekkel egyben is. Mivel ilyenkor valószínűbb a leragadás veszélye, javasoltabb zacskós rizst használni, mert hamarabb megfő. Ebben az esetben viszont annyi vizet öntsünk rá, hogy az egészet belepje.
Tálaláskor szedjük kisebb mély tálba, lapogassuk bele, majd egy hirtelen mozdulattal borítsuk a tányérra. Kínálhatunk mellé salátát is.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.