Hozzávalók 2 személyre:
- 1 csomag üvegtészta
- 1 cukkíni
- 100 g kukorica
- 1 csomag kapor
- tejföl
- uborka
- delikát, curry, gyömbér
A cukkinit hámozzuk meg, kockázzuk fel és tegyük egy edénybe. Adjunk hozzá 2-3 dl vizet, a kukoricát és az apróra vágott kaprot, delikátot és főzzük meg (kb 5 perc). Kevés curryvel, gyömbérrel is ízesíthetjük, ha keletiesebb ízre vágyunk.
Közben forraljunk fel vizet, öntsük egy edénybe és tegyük bele az üvegtésztát, hagyjuk állni pár percig. A főtt cukkinin maradjon valamennyi lé, amelyet az üvegtészta felszívhat. Tegyük a cukkínihez a tésztát, kavarjuk össze, forraljuk fel és hagyjuk állni fedő alatt, pár percet kikapcsolt tűzhelynél.
A kész ételt tegyük pohár/tányér formába majd öntsük a tányérra. Kis tejfölt tehetünk a tetejére (amelybe tehetünk egy gerezd préselt fokhagymát is), és hámozott darabolt uborkát adjunk mellé.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.