Hozzávalók:
- 4-6 hamburgerzsömle
- ½ kg marhahús
- 6-8 csiperkegomba
- 4-6 szelet bacon
- 2 fej vöröshagyma
- só
- bors
- 1 fej saláta
- 2 paradicsom
- 1 kígyóuborka
- ketchup
- mustár
- olívaolaj
1 kis fej vöröshagymát apróra vágunk, üvegesre pirítjuk, hozzákeverjük a darált marhahúst, egy kis kanál mustárt, sózzuk, borsozzuk és nagyon alaposan összegyúrjuk.
Tetszőleges nagyságú pogácsákat formázunk, teflon edényben a baconszeleteket és a gombákat kisütjük, kiszedjük, a maradék zsiradékon, a húspogácsák mindkét oldalát megsütjük.
A zsömléket kettévágjuk, oldalaikat megpirítjuk, megkenjük ketchuppal, mustárral, és salátával, hagymával, paradicsommal, uborkával megtöltjük, beletesszük a bacont, a gombát és a húst.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.