Hozzávalók:
- 20 dkg füstölt szalonna
- 2 kg krumpli
- 2 fej hagyma
- 1-2 szál szárazkolbász
- 2 paradicsom
- 3 paprika pirospaprika
- só, bors
A szalonnát felkockázzuk, lepirítjuk, rádobjuk a hagymát, üvegesre fonnyasztjuk. Hozzátesszük a felkarikázott szárazkolbászt, pár percig pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről. Hozzákeverjük a pirospaprikát, beleforgatjuk a karikákra szelt krumplit, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, paprikát és visszatesszük a tűzre. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, sózzuk, borsozzuk és kevergetés nélkül sűrűre főzzük, csak akkor forgatjuk át, ha teljesen elkészült.
A kép körülbelül 80%-os állapot, ennél kevesebb lének kell maradnia.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.