Hozzávalók: (1 személyre)
- 2 db nagy salátalevél
- 1 db közepes paradicsom
- ½ db paprika
- ¼ db kígyóuborka
- 12,5 dkg natúr tofu
- 1 szelet barna kenyér
- 1 szelet sonka
dresszing:
- olaj
- citromlé
- snidling, petrezselyemzöld, bazsalikom
A zöldségeket megmosom, megszárítom és egyforma nagyságú kockákra vágom. A tofut szintén felkockázom, majd bő forró olajban 1 percig sütöm. A zöldséget és a tofut egy tálba teszem, majd ráöntöm a dresszinget és összekeverem a salátát. A saláta mellé megpirítottam egy szelet barna kenyeret, amire csíkokra vágott sonkát tettem.
Ha úgy készítem a salátát, hogy a fiúk is esznek belőle, akkor a sonkát is kisebb kockákra vágom és a salátához keverem. A pirítóst növényi vajjal kenem meg.
2011. áprilisi pályázatra beküldött írás.