Hétköznapok gyors főzései után, a szünet alatt végre itt a lehetőség az alkotásra!
Élmény a tervezés, a bevásárlás, a sütés-főzés - és az érte járó elismerés.
Nagyobb az öröm, ha a gyerekek is részt vehetnek ebben, hiszen a közös élmény az, ami összeköt.
Élvezni fogják, hogy amivel kínálják a vendégeket, az az ő munkájuk!
A legjobb, ha van olyan recept, amit egyedül el tudnak készíteni.
Nálunk a kókuszgolyó készítés hagyományosan a gyerekek feladata. Annyira belejöttek, hogy született többféle változat is: cseresznyés, gesztenyemasszás, kókusz helyett kakaóban megforgatott, rumaromás változat is.
KÓKUSZGOLYÓ
50 dkg darált keksz
cukrozott kakaópor
lekvár
olvasztott Ráma kb 10 dkg
Jól össze kell dolgozni, többször megkóstolni /ez nagyon jól megy/ és kókuszreszelékben megforgatni. Ha könnyen tapad rá a kókusz, biztosan nem lesz száraz.
MIKRÓS PISKÓTA
Piskóta:
Egy kerek, mikrózható műanyag edényben kell felolvasztani a 10 dkg margarint, hozzákeverni 10dkg cukrot, fél cs. sütőport, 3 egész tojást, 10 dkg lisztet, 3-4 evőkanál vizet. 600 watton 7perc, 800watton 5perc alatt megsül. (Ne legyen több az idő, mert kemény és száraz lesz.)
3 lapba lehet szeletelni (mint a tortát), és krémmel, lekvárral, vagy nutellával megkenni.
A tésztával még annyit variálhatunk, hogy keverünk bele darált diót, vagy mákot, kókuszt, vagy kakaót - így sokkal izgalmasabb. Az arány: 7dkg liszt + 5dkg egyéb.
3 perces "Csoki" krém:
Kakaópor + olvasztott Ráma + kemény tejföl - összekeverni.
Először egy vékony réteg, folyékony lekvárral jó megkenni a piskótát, és csak utána rákenni a csoki krémet, mert így nem szívja be a krémet a piskóta.
Mi ezzel a krémmel vonjuk be a piskóta tetejét is.