Nézzünk néhány okos konyhai praktikát:
1. Hogy ne csípje a szemünk a hagyma aprítás közben, öntsünk a vágódeszkára egy kevés ecetet, majd egy konyhai papírtörlővel dörzsöljük bele a felületbe. Ezután jöhet az aprítás.
2. Ha nem tudjuk kinyitni a befőttesüveg tetejét, vegyünk két vastag gumit, majd egyiket tegyük az üveg tetejére, a másikat az üvegre. Így jobb lesz a tapadási felület, könnyebben le tudjuk csavarni a tetőt.
3. Honnan tudjuk, hogy friss-e a tojás? Tegyük bele egy pohár vízbe, ha feljön az a víz tetejére, akkor már jobb, ha nem fogyasztjuk el.
4. A vágódeszkát hatékonyabban meg tudjuk tisztítani, ha megszórjuk egy kevés sóval, és átdörzsöljük egy fél citrommal, majd ezután öblítjük le.
5. Hogy könnyebben meg tudjuk pucolni a tojást, a vízbe tegyünk egy kevés szódabikarbónát. Ha a víz el kezd forrni, vegyük le a tűzről, majd hagyjuk állni a tojásokkal együtt kb. 12 percet, és ezután fogjunk neki hámozni.
6. Könnyen magába szívja a cukor a nedvességet és használhatatlanná válik, ha nem megfelelően tároljuk. Ilyenkor adjunk hozzá 2 darab mályvacukrot, ez majd eltávolítja a felesleges nedvességet.
7. Helyettesíthetjük a jégkockát, egy-két szem lefagyasztott szőlővel. Ezt tegyük bele a pohár borba, sokkal ízletesebb, és mégis hideg lesz.
8. Ez ezüst evőeszközöket vagy a konyhai munkában elkoszolódott ezüst ékszereket egy gyors trükkel percek alatt fényesen csillogóvá varázsolhatjuk.
Forrás és fotó: Filantropikum.com