Recept típusa: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
Hozzávalók:
- 200 g gomba
- 1 db burgonya
- 1 hagyma
- pici só
- pici kakukkfű
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
A hagymát felaprítjuk, egy pici olajon vagy vajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a felaprított gombát.
Elkeverjük, majd 2 perc pirítás után felöntjük vízzel és beleszórjuk a felkockázott krumplit is. Enyhén sózzuk, kevés kakukkfűvel és petrezselyemmel ízesítjük. Amikor megfőttek a zöldségek, botmixerrel összeturmixoljuk a levest.
Tipp: Ha a kicsi nem laktózérzékeny, akkor a turmixolás után egy pici főzőtejszínt is önthetünk a levesbe (ezután vissza kell még tenni a tűzre és kevergetés mellett újra fel kell forralni), így még krémesebb levest készíthetünk.
Mi a hozzátáplálás menete? Olvasd el a legfontosabb tudnivalókat Hozzátáplálási Kisokosunkban!
Milyen ételeket vezethetsz be az egyes életkorokban, és milyen sorrendben? Nézd meg hozzátáplálási táblázatunkat!