Hozzávalók 2 főre:
- 2 db házinyúl comb
- 75 ml olívaolaj
- 2 ek dijoni mustár (nem magos!)
- só, bors
- 10 szem kisebb újburgonya
Elkészítés:
A légkeveréses sütőt előmelegítjük 220 ºC-ra. A mustárt kis tálba tesszük és habverővel folyamatosan keverve hozzácsorgatjuk az olívaolajat, majd sózzuk, borsozzuk. A megmosott és szárazra törölt combokat enyhén besózzuk és meghintjük frissen őrölt fekete borssal. A húsokat alaposan bekenjük a mustáros páccal és vékonyan kiolajozott tepsire helyezzük.
Az újburgonyát megmossuk és - egy tiszta szivacs segítségével - ledörzsöljük a vékony héját. Szárazra töröljük, kevés olívaolajba forgatjuk, sózzuk és a húsok mellé helyezzük a tepsire. Ezután a tepsit bedugjuk az előmelegített sütőbe, és öt perc elteltével 50 ml vízzel megspricceljük a nyúlcombok tetejét. Ötpercenként a tepsi aljában összegyűlő lével meglocsoljuk a húsokat. A burgonyákat is időnként megforgatjuk.
Aranyszínűre sütjük a nyúlcombokat (körülbelül 35 perc alatt). A burgonyák méretétől függően, elképzelhető, hogy hamarabb megsülnek, mint a hús, ezért ellenőrizzük, és vegyük ki, tartsuk melegen, ha már megpuhultak.
Jó sütést és vele együtt jó étvágyat kívánok!