A minap egy nagykereskedelmi áruházban jártam, és a halpultnál gyönyörű Pangasius filék hívogattak. Vettem is belőlük 4 szép szeletet (most amúgy is akciós volt…).
Ma el is készítettem őket. Gondoltam, megosztom Veled is, Kedves Olvasó, az eredményt.
Rostonsült Pangasiusfilé vörösbab salátával
Hozzávalók 4 személyre
A halhoz:
4 Pangasius-filé
4 gerezd fokhagyma
1 tk mustár
Fűszerek: só, borsikafű, ici-pici római kömény (ha nincs, akkor bazsalikom is lehet, csak más jellegű lesz a hal)
Pálmazsír a sütéshez
A salátához:
1 doboz vörösbab
1 kis fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kis pohár tejföl vagy kefír
1 kaliforniai paprika
Pici majonéz
Borsikafű, só
A halat besózzuk és beszórjuk a fűszerekkel. A serpenyőben felolvasztunk egy nagy fakanálnyi pálmazsírt (vagy vajat, vagy olajat), és ha már elég meleg a zsiradék, akkor beletesszük a Pangasius filéket, és mindkét oldalon kb. 3-3 percig aranybarnára sütjük. A legvégén, amikor már elzártuk a tüzet, rányomjuk a 4 gerezd fokhagymát, és fél percig hagyjuk a maradék hőben megpirulni.
A salátához átmossuk és lecsöpögtetjük a vesebabot.
A lilahagymát apró kockákra vágjuk, és lesózzuk egy picit, valamint, ha van otthon, akkor mustármag olajjal megpermetezzük (bioboltokban, nagykereskedésekben kapható, nagyon finom), ezzel elvesszük a hagyma túl csípős, és erőteljes ízét. Egy tálban összekeverjük a tejfölt vagy kefirt a pici majonézzel, a fűszerekkel, az átnyomott fokhagymával. Megkóstoljuk, ízlés szerint javítunk az összhatáson. Ezután belekeverjük a lecsöpögtetett babot, a hagymát, és a vékony csíkokra vágott kaliforniai paprikát.
Természetesen lehet a halhoz egyszerű, friss salátát is felszolgálni, nekem most csak paprikám volt itthon, meg egy doboz babkonzervem. A férjem és a gyerekeim egyaránt élvezettel falták a végeredményt.