Gundel saláta
Hozzávalók
15 dkg gomba
15 dkg spárga
10 dkg zöldbab
10 dkg uborka
10 dkg paprika
10 dkg paradicsom
saláta
1 citrom
só, őrölt bors, ecet, olaj, ketchup
A gombát, a sprágát és a zöldbabot szeletekre vágjuk és megpároljuk. Daraboljuk az uborkát, a paprikát és a paradicsomot, majd hozzáadjuk a zöldségekhez. Egy kevés olajat, ecetet, ketchupot, a citrom levét, borsot és a sót keverjük össze, majd tegyük a zöldségekhez. A salátát mossuk meg, egy tálat béleljünk ki vele, majd öntsük rá az elkészült keveréket.
Gombasaláta
Hozzávalók
40 dkg gomba,
fél fej jégsaláta,
2 db kemény paradicsom,
1 fej lilahagyma,
2 evőkanál magozott és apróra vágott olajbogyó,
2 evőkanál olivaolaj,
2 evőkanál bor- vagy gyümölcsecet,
1-1 késhegynyi őrölt fehér bors és örölt babérlevél,
ízlés szerint só, cukor és ecet
Szeleteljük le a gombát, ajd vegyünk annyi vizet, amennyi ellepi. A vízhez adjunk ecetet és cukrot (mint a salátalénél) és főzzük meg a gombát. A salátát reszeljük le káposztareszelőn, a hagymát vágjuk karikákra, a paradicsomot vágjuk darabokra. Keverjük össze a borecetet az olajjal, sóval, borssal, és egy kevés vízzel. Locsoljuk rá a salátára, és tekerjük alufóliába a tálat. Hűtőben hagyjuk pihenni.
Kapcsolódó termékek
Hargitai György: A legjobb Saláták | |
Dr.Oetker Burgonya és tésztasaláták |