Mert senki nem szeret kimaradni a jóból, házigazdaként pedig látni, hogy valaki nem kóstolhatja meg, amit szívből sütöttünk. Na erre hoztam megoldást, most egy igazán finom, egyszerű, elronthatatlan vendégváró almatortát hoztam nektek.
Hozzávalók:
- 400 g alma
- 4 tojás
- 18 g Négyszeres édesítő (stevia + eritrit keveréke)
- 130 g eritrit
- 250 g mandulaliszt
- 2 tk sütőpor
- 2 tk őrölt fahéj
- 1 csipet só
- 1,5 dl napraforgó olaj
- + mandulapehely a tetejére
Elkészítés:
- Az almát lereszeljük, és kicsit félretesszük, hogy levet eresszen.
- A tojásokat az édesítőkkel egy tálban kikeverjük, majd hozzáadjuk a napraforgó olajat.
- Egy másik tálban a száraz hozzávalókat keverjük össze: a mandulalisztet, a sütőport, a csipet sót, a fahéjat.
- A két tál tartalmát összeöntjük, és hozzáadjuk a kifacsart reszelt almát is. Az alma levére nem lesz szükségünk, azt nyugodtan megihatjuk.
- Jól elkeverjük az egész tésztát.
- Egy sütőpapírral bélelt kerek tortaformába öntjük, és a tetejét megszórjuk mandulapehellyel.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha szépen megpirult a teteje.
Heim Georginatáplálkozástudományi szakértő, inzulinrezisztencia specialista, életmód- és hormontanácsadóElérhetőségeim: Email: mail@stop-sugar.hu Honlap: www.stop-sugar.hu/ Facebook: Stop-Sugar by Gina Instagram: STOP-SUGAR by Gina |