Nagyjából 14 süti jön ki az adagból, és 40 perc alatt elkészül.
Hozzávalók a sütihez:
- ½ csésze olvasztott vaj
- ¾ csésze kristálycukor
- ¼ csésze sötétbarna cukor
- ½ teáskanál szódabikarbóna
- egy csipet só
- egy csipet bors
- 1 egész tojás
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 1-1/3 csésze liszt
- ½ csésze holland kakaópor
Hozzávalók a krémhez:
- 200 gramm étcsokoládé
- 1/3 csésze habtejszín
1. Egy nagy keverőtálban kézi mixerrel keverd habosra a vajat, add hozzá a cukrot, a szódabikarbónát, a sót, és a borsot. Keverd jól el, majd add hozzá a tojást és a vaníliás cukrot is. Keverjük addig, amíg egynemű masszát nem kapunk.
2. Egy kis tálkában keverjük el a kakaót a liszttel, majd fokozatosan keverjük bele a tojásos, vajas masszába. Osszuk ketté a tésztát és mindkét darabból formáljunk 2-3 átmérőjű, és kb. 20 centi hosszú rudat. Csomagold be Folpackba és tedd a hűtőbe egy órára, amíg jól meg nem dermed.
3. A sütőt melegítsd elő 170 C° fokra. Vedd elő a hideg tészta rudakat, vágd fel őket kb. fél centis korongokra. Fektesd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól 5 centi távolságra.
4. Süsd ki a sütiket (8 perc) és hagyd teljesen kihűlni őket.
5. Hármasával ragaszd össze a sütiket finom csoki krémmel, amit a tetejére se felejts el tenni! Körülbelül 14 ilyen háromszintes tornyocska jön ki az adagból.
Csoki krém
Egy mikróban is használható edénybe tedd bele az apróra vágott csokit, és a tejszínt. Tedd be a mikróba a legmagasabb fokozaton egy percre. Majd keverd addig, amíg szép egynemű krémet nem kapsz. Hagyd fél órára pihenni, amíg teljesen ki nem hűl, és be nem sűrűsödik egy kicsit.
Légmentesen záródó dobozban 3 napig, de lefagyasztva akár 3 hónapig is eláll a süti.
Boldog készülődést és jó sütés-főzést! Figyeld következő tippünket is!
Láttad már Karácsonyi kifestőinket?