Vendéglátásunk és gasztronómiánk valaha az ország vonzereje volt, ma nem az. Szeretnénk, ha ismét azzá válna. Az étkezési kultúra az ország civilizáltságának és általános kultúrájának egyik legfontosabb fokmérője.
A professzionális étteremértékelés Nyugat-Európában évtizedes hagyományokra tekint vissza. Hazánkban másként alakultak az ezzel a témával kapcsolatos dolgok. Új formát kaptak ugyan a vendéglátó-ipari „szaklapok”, s egyre több életmódmagazin jelent meg, de ezek természetüknél fogva inkább marketingszemléletűek, s nem étteremkritikákat közölnek. Az országnak szüksége van egy olyan kalauzra, amely nemzetközi koordinátarendszerben helyezi el a hazai éttermeket, professzionális alapon – meghatározott állandó szempontok alapján – értékeli, és rendszeresen ellenőrzi a gasztronómiai teljesítményeket.
Hiteles étteremkalauzra azért is szükség van, mert iránytű, amely a minőség irányába mutat. Lehetővé tesz egy egészséges versenyt, a minőség versenyét. Orientálja a vendéglőlátogatót, egyben visszajelzés az éttermeknek is.
Egy olyan kiadványt kaphatnak a kedves olvasók a kezükbe, mely hazánkban egyedülálló kezdeményezés eredménye:
egy évente megújuló kötet első része, mely az országot inkognitóban folyamatosan járó 15 gasztrokritikus áldozatos munkájának gyümölcse. Olyan szakértőké, akik értékelésük objektivitása érdekében többször is elzarándokoltak a kiválasztott éttermekbe.
Étterem- és borkalauz |
Több mint 150 tesztelt étterem
Borkalauz
Térképekkel
MEGOSZTOM A FACEBOOKON! |