SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Egy anya megdöbbentő üzenete: Ezért ne engedd a látogatóknak, hogy megpuszilják a gyereked!

Családinet [cikkei] - 2015-10-02
Nincs olyan szülő, aki ne szeretné kényeztetni, puszilgatni gyerekét. Egy amerikai anyuka története azonban minden szülőt mélyen elgondolkoztat. A brit születésű Claire Henderson arra int minden szülőt és az újszülöttek látogatóit, hogy fogják vissza magukat a kisbabák puszilgatásában, mert ez akár a kicsi életébe is kerülhet.
Egy anya megdöbbentő üzenete: Ezért ne engedd a látogatóknak, hogy megpuszilják a gyereked!

Az eredetileg Doncasterből, Nagy-Britanniából származó Claire Henderson három hónappal ezelőtt adott életet kislányának, Brookenak. A család boldogsága majdnem tragédiába fulladt, amikor a pici az egyik látogatótól elkapta a HSV 1 herpeszvírust, aminek igen komoly következményei lehetnek a csecsemőkre nézve.

A vírus nyállal terjed, és igen komoly következményei lehetnek, amennyiben komplikációk adódnak, agyhártyagyulladás és májkárosodás is előfordulhat.

Az anyuka nem vette észre, hogy a látogatónak herpeszvírusa van, sok esetben ez ki sem derül, mert látható jelei nincsenek, viszont nyál útján terjed. Az anyuka a következő üzenetet posztolta a Facebookra.

“Kérlek, osszátok meg ezt minden anyukával és terhes nővel, akit ismertek. A száj körüli hólyagocskák életveszélyesek lehetnek a kicsikre nézve. Amennyiben egy kisbaba elkapja a herpeszvírust (HVS), a fertőzés komoly károkat okozhat a májban, az agyban és akár halállal is végződhet. Tudom, hogy ijesztőnek tűnhet, de ha nem vettem volna erről tudomást, a gyerekem most súlyos beteg lenne. Észrevettem az árulkodó jeleket, ezután azonnal kórházba mentük, ahol megkezdték a kezelését. Szerencsés voltam, mert időben észrevettem.

Tanulság: SOHA ne hagyd, hogy idegenek puszilgassák az újszülöttedet. A lakosság 85%-a továbbadja a vírust. Annak ellenére, hogy nem szenved megfázásban, ne engedd egyetlen felnőttnek sem, hogy megpuszilja a gyereked. Sok mindenkivel beszéltem, de senki nem hallott erről. Azért osztom meg Brooke történetét, hogy tudjatok róla.” – írta az anyuka, aki fotókat is megosztott a közösségi oldalon.

Forrás és fotó: twice.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja