SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Hogyan készítsük fel a babysittert?

Családinet [cikkei] - 2010-06-11
Kövesd tanácsainkat, és babysittered mindent tudni fog, amire szüksége lehet, míg gyermekedre vigyáz.
Hogyan készítsük fel a babysittert?

A ház

  • Vezesd körbe a házban! Kérd meg a babysittert, hogy érkezzen előbb, így lehetőséged lesz neki megmutatni a ház minden egyes szobáját. Eközben olyan olyan fontos dolgok is beugorhatnak majd, amiket eszedbe se jutott volna leírni. Mutasd meg neki, hogy működik minden, az elektromos biztosíték, a mosogatógép, a riasztó és a többi.
  • Legyen egy központ a házban! Csinálj egy kis helyet a konyhában, ahol a babysittered az iskolai értesítőket, leveleket, naptárt, telefonüzeneteket tárolhatja. Akaszd fel ide a környék térképét, amelyen bejelölöd a fontos helyeket. A „bázis” a lakásban arra is tökéletes hely, hogy a házi szabályokat kifüggeszd (nincs tévé, ha nincs kész a lecke, a kutya nem mehet fel a díványra, stb..).
  • Hagyj valakinél kulcsot! A nyugalmad megőrzése céljából adj valamelyik szomszédodnak kulcsot a házhoz, így nem fogsz egyfolytában azon aggódni, vajon bezártad-e a bejárati ajtót.
Étkezések
  • Használd ki az étkezéseket! Mindannyian tudjuk: az étel a fegyelmezés remek eszköze. Gondolkozz el azon, hogy lazítasz a szabályokon és megengeded például, hogy gyorséttermi ételt egyenek, ha ezzel megszerettetheted a gyerekekkel a babysittert és viszont. Az is jó ötlet, ha első este ő készít a gyerekeknek valamit, amit nagyon szeretnek és utána egy különleges desszertet.
  • Tervezd meg az étkezések rendjét! Legyen a lehető legegyszerűbb. Menj el bevásárolni előre és szigorúan szabd meg, kinek mit kell ennie vacsorára. Írd le a gyerekek kedvenc ételeit (és a recepteket), rágcsálnivalókat, amiket megengedsz, továbbá olyan éttermek telefonszámait, ahonnan rendelhetnek. Ha valamelyik gyerek ételallergiában szenved, ezt sose felejtsd el közölni a babysitterrel. Ha kisbabád vagy kisgyermeked van, ez a tájékoztató a lehető legrészletesebb legyen (maradhat a kenyérhéj, vagy le kell vágni). Írj le olyan speciális jól bevált trükköket, amivel rá lehet venni őket az evésre. Ha a kis trónörökös csak akkor eszi meg a zöldséget, ha énekelnek neki, ezt ne felejtsd el mondani a dadusnak.
Fürdés és lefekvés
  • Fő a rendszeresség! Nagyon fontos ragaszkodni a szabályokhoz, akár kicsi a gyerek akár nagyobbacska – ezáltal a gyerek kiegyensúlyozott lesz. Ha a dadus tudja, hogy mi azoknak a bizonyos eseményeknek sorrendje, amelyek megelőzik a lefekvést (fürdés, fogmosás, babázás, két esti mese, majd lámpaoltás), akkor nem lesz hisztérikus az este. És ha a gyerekek jól alszanak, növekszik az esély arra, hogy szót fogadjanak a dadusnak.  A nagyobb gyermekek esetében pontosítsd, hogy a lefekvés azt jelenti: lámpaoltás, vagy ébren maradhatnak még olvasni egy kicsit.
  • Engedd, hogy néha megszegjék a szabályokat! A Te távolléted a gyerekek számára is legyen egy kis „nyaralás”. Engedd, hogy sátorozzanak a nappaliban, a nagy fürdőszobában fürödjenek vagy ott aludjon egy barátjuk.
Iskolai- és egyéb teendők
  • Szervezd meg, ki menjen a gyerekért! Ha te nem tudsz menni, szervezd meg, hogy amíg távol vagy, egy osztálytárs édesanyja/édesapja, esetleg a nagyszülő vigye a gyerekeket iskolába és haza. A babysittert így nagy tehertől szabadítod meg. (A szülőnek köszönd meg bonbonnal a szívességet!)
  • Maradj mindig elérhető! Kérd meg a tanítónénit, vagy egy osztálytárs anyukáját, hogy tartsa a kapcsolatot a babysitterrel és értesítse a fontos iskolai dolgokról. 
  • Foglald le a gyerekeket! Csinálj a gyerekeknek annyi programot, hogy ne legyen energiájuk a bajkeverésre. Írd be a napirendbe az összes iskola utáni teendőt (ha nem az iskolában kerül rájuk sor, jelöld be helyüket a térképen), a dolgozatokat és beadandó házi feladatok határidejét. Ha attól tartasz, hogy a dadus tévét fog nézetni velük, hagyj elöl néhány könyvet, ami érdekli a gyerekeket!
Minden más
  • Néha el kell menned otthonról a gyerekek nélkül is. Akár üzleti ügyben utazol, akár nyaralni, te és a dadus is nyugodtabb leszel, ha ezeket betartod, és listát írsz a feladatokról.
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja