SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Családi napközi: Professzionális ellátás a gyakorlatban

Dr. Nagy Ágnes [cikkei] - 2011-02-23
A Csodacsalád Egyesület a megalakulásától kezdve a gyermekek méltó, magas színvonalú, kis létszámú, családias ellátásának népszerűsítésén dolgozik. Ennek szellemében vágtunk bele mind a családi napközi hálózatunk létrehozásába, majd a komplex családi napközis tanfolyamunkba.
Családi napközi: Professzionális ellátás a gyakorlatban

Mitől is professzionális a kisgyermek-ellátás?

Láttuk, hogy a családi napközi gyenge pontja a 40 órás képzés és a 8 osztályos minimum végzettség - ezért mi voltunk az országban az elsők (és máig  az egyetlenek), akik saját elhatározásunkból plusz 30 órával kibővítettük a tanfolyamot - mondván, hogy igen, szerintünk is nagyon kevés a 40 óra, főként azért ,mert ez egy vállalkozás - amit meg kell tanulni létrehozni, majd működtetni.

Ám nem hagyott bennünket nyugodni az a támadás-sorozat, ami a 8 osztályos minimum végzettség miatt éri a családi napközi ellátórendszert, ezért tovább álmodtuk az álmunk: készítettünk egy kutatást (saját költségünkön), amiből egyértelmű lett az, amit előtte is sejtettünk: a családi napköziseket ellátók legalább fele most is PEDAGÓGUS, a többiek zöme pedig minimum érettségizett, de nagyon sok a többdiplomás ember közöttük. Konrétan 4 százalék az, aki 8 osztályos alapvégzettséggel lát el családi napközis tevékenységet.

És ekkor döntöttünk: legyünk mi azok, akik nem csak egy közel dupla óraszámú alapképzést, hanem komoly szakmai továbbképzéseket is szervezünk azoknak, akik

  1. nem szakemberként látnak el családi napközis tevékenységet
     
  2. szakemberként más korosztályt látnak el, mint amire szakmájuk szerint jogosultak lennének (pl. óvónőként bölcsődéseket)
     
  3. szülőként többet szeretnének tudni azokról az évekről, amit a gyermekükkel töltenek otthon - remélhetően tartalmasan és gazdagon.

Összeállítottuk azt a 60 órás tanfolyamot, amelynek célja, hogy elvégzésével a résztvevőket a 0-3 éves korú kisgyermekek gondozási-nevelési feladatainak elsajátításához hozzásegítse, az alapismereteket átadja, a program során elsajátított ismereteket a résztvevők a kisgyermekek gondozása és nevelése terén alkalmazni tudják.

Mi a program pontos neve?

Egységes óvoda-bölcsődében dolgozó óvodapedagógusok képzése

 Kiknek szól?

  • integrált óvoda-bölcsődében dolgozó pedagógusoknak
  • óvodapedagógusoknak
  • családi napközik leendő és aktív munkatársainak
  • bölcsődei gondozóknak

A programunk FAT akkreditált, lastromszámaink:
Felnőttképzési nyilvántartási számunk: 00674-2008
Családi napközi tanfolyam nyilvántartási számunk: 03-CSN/13-1
Akkreditációs lajstromszámaink: PL-4055, AL-2236, PL-5158


A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg, az NCA-DP-10-A-0269 pályázati konstrukció keretében. A programban a Csodacsalád Egyesület vállalta, hogy saját költségén kiképez az ország egész területéről 15 olyan hallgatót (családi napközis tanfolyamon), akiket  a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a Jól-Lét Alapítvány delegált. Ezek a hallgatók lettek annak a próbatanfolyamnak a kiválasztottjai, akiknek a napokban zajlik az ismeretátadás Budapesten, az első továbbképzésen. A tanfolyam záró akkordja 2011. február 26-án lesz, ekkor kerül sor a a tanúsítványok ünnepélyes átadására is.

A tanfolyamról bővebb információ a honlapunkon olvasható - ugyanitt megrendelhető a tanfolyam anyagául szolgáló tankönyv is, mely DVD melléklettel segíti a napi munkát: www.csaladinapkozitanfolyam.hu

Reményeink szerint tavasztól az ország minden pontján fellelhető képzési központjainkban is elindul a fent említett tanfolyam - melyre nagy szeretettel várunk minden pedagógust, nem pedagógust és szülőt!

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja