SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Itt rekedt a tél?

Hidegh Sándor [cikkei] - 2010-03-05
Kinézve az ablakon azt látjuk, hogy a széncinkék is fülvédőben repkednek. A meteorológia meg mindenféle piros riadóval riogat minket, most mázlijuk van, mert még talál is a jóslat!
Itt rekedt a tél?

Különben a  legtutibb szakma. Pl. "helyenként eső". Ember legyen a talpán, aki ezért felelőségre vonhatná Őket, hiszen Ők megmondták, hogy helyenként, hogy ez nem az a hely…
A „Köztiszta” meg felkészült a télre. És bármilyen hihetetlen is, az utcánkban hókotrót láttam,  tíz év után, szerintem eltévedt, vagy ez már a változás szele?

A medve azonban kijött a barlangjából, bizonyítván a népi hagyományt! (bár erősen korrumpálva volt) Ekkora torta láttára, nincs olyan hülye szőrös talpas, aki bennmaradna korgó gyomorral,  veszve hagyván a finomságot.

Kikászmálódván vackunkból, belenézvén a tükörbe, ha egy mohácsi busó tekint vissza ránk, az elrettentő látvány láttán itt a vissza nem térő lehetőség, hogy egy tervszerű megelőző karbantartásra jelentkezzünk az erre legilletékesebbnél. Tehát a legbiztosabb információ beszerzési lehetőséghez kell fordulnunk, irány a rendelő! Az ott standard parkoló nyugdíjas társnőktől aztán a várakozási idő alatt tökéletes, vizsgakész képzést kapunk az összes betegségről: a szamárköhögéstől a bilharzián át a dangue lázig. Természetesen a személyre szabott terápiával együtt, úgyhogy az orvoshoz bemenni már teljesen felesleges, mert az úgysem azt a kék pirulát írja fel, ami a szomszédasszonyon is segített!
Amennyiben hála istennek, komoly bajt nem találtak, úgy a  „csináld magad" mozgalom keretében magunk láthatunk hozzá testünk gatyába rázásának.

Először is a bennünk rejlő lustaságot legyőzve, (amennyiben az időjárás engedi) tegyünk mindennap egy kis sétát a levegőn. Álljunk le beszélgetni az ismerősökkel, mert egy jó kis dumcsi után sokkal jobban érzi magát az ember!
Menjünk el egy könyvtárba, moziba, vagy kiállításra, a télen begyepesedett agyunk felfrissítésére!



Ha súlyfelesleggel rendelkezünk - és a magyarok nagy százalékának miért ne legyen - akkor hagyjuk abba a sok kenyér, krumpli,   tésztaevést, pénztárcánk szerint együnk zöldségeket, gyümölcsöt!
Soha ne üljünk fel semmiféle csodaszernek, hiszen régen bevált gyógyszerekről derül ki, hogy többet árt, mint használ.
Ha krónikusan nagy a súlyfeleslegünk forduljunk szakemberhez, aki valószínűleg megtalálja kizárólagosan személyre szabottan a számunkra megfelelő terápiát.

Ahogyan melegszik, vidáman előbújnak a télen megedződött vírusok és teljes erővel esnek a gyanútlan honpolgárra (most éppen a hasmenés a divat), ne vegyük félvállról a dolgot! Az idősebb korosztályra veszélyesek is lehetnek a szövődmények (kiszáradás, vérnyomásproblémák, stb.) Otthoni, házi kezeléssel lehet, hogy a tüneteket megszüntethetjük, de ha a vírusokat nem irtottuk ki, vírushordozóként lelkesen fertőzzük a környezetünket.

Gyűjtsünk magunkba minél több pozitív energiát és jókedvűen tekintsünk a tavasz elé!

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja